CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki karar ile ilgili ANKA Haber Ajansı’nın sorusunu yanıtladı. Özkoç, konuyla ilgili şunları dile getirdi:

“İmamoğlu davası akıl alacak bir dava değildir. Sadece söylenmiş bir tek söz… Kendisine, İçişleri Bakanı Soylu ‘ahmak’ demiştir. O da cevaben ‘İstanbul seçimlerini iptal edenler ahmaktır’ demiştir. Sadece bu sözünden dolayı İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verilmiş ve siyasi yasaklı hale getirilmiştir.

Birincisi bu bir alçaklıktır, siyasi bir rezilliktir. Bu Türkiye’de adaletin artık iktidar tarafından eline geçirilmişliğinin en büyük kanıtlarından bir tanesidir. Recep Tayyip Erdoğan hem Kılıçdaroğlu’na çok ağır sözler söylemiştir, Soylu çok ağır sözler söylemiştir. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli’ye çok ağır sözler söylemiştir. Vatandaşa çok ağır sözler söylemiştir sürtük, çapulcu, şerefsiz, cibilliyetsiz demiştir. Buna benzer bir sürü kelimeyi kullanmıştır. Askerlerimize kelle demiştir. Böyle bir anlayışın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni seçimlerden önce ele geçirmek için hukuksuz bir kararla böyle bir yol yürümeleri kabul edilebilir bir şey değildir.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER AKP İKTİDARA GELİRSE BU ÜLKEDE DEMOKRASİ YOKTUR, BU ÜLKEDE HUKUK KALMAYACAKTIR”

Ancak CHP çok büyük bir ailedir, Kemal Kılıçdaroğlu bu ailenin başındaki liderdir. Dünyanın neresinde olursa olsun saatler içerisinde biz kucaklaşmasını biliriz, saatler içerisinde İstanbul’da bir araya gelinecektir, yarından itibaren de İmamoğlu hakkında alınan karar doğrultusunda demokratik yöntemlerle ne yapılması gerekiyorsa bunlar yapılacaktır. Yalnız bu unutulmasın Millet İttifakını sıkı sıkıya daha da bağlayacaktır. Bu, milletimizi daha sıkı birbirine bağlayacaktır, milletimizin inancını pekiştirecektir. Önümüzdeki seçimler AKP iktidara gelirse bu ülkede demokrasi yoktur, bu ülkede hukuk kalmayacaktır. Vatanını, bayrağını, milletini, demokrasiyi, özgürlüğü seven herkes bir çatı altında toplanmalıdır. Bu buna da vesile olacaktır.”