CHP Grup Başkan Vekili Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mersin'in Mezitli ilçesinde 1 polisin şehit olduğu, terör örgütü PKK'nın polisevi saldırısına değinen CHP'li Özel, "Yüreğimiz yanıyor, çok üzgünüz. Terörle mücadele eden bütün polisimizi, jandarmamızı, Silahlı Kuvvetlerimizi, kayıplarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı, minnetlerimizi sunuyoruz ve bunun son yaşanan kayıp, son şehidimiz olmasını bir kez daha temenni ediyoruz. Dün akşam olay duyulduğu andan itibaren Mersin'deki il, ilçe başkanlarımız; il, ilçe belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz konuya hassasiyet gösterdi ve sürekli iletişim içerisinde olduk. Büyük bir üzüntü, büyük bir can sıkıntısı, büyük bir yas içerisinde olduğumuzu ifade etmek isteriz" diye konuştu.

CHP'YE HESAP SORMAYA ÇALIŞAN, İFTİRA ATAN HADSİZLER VAR

CHP'ye, tutuklu gazetecilere ilişkin hazırladığı rapor üzerinden sosyal medyada saldırı gerçekleştirildiğini kaydeden Özel, şöyle konuştu:

"Sosyal medyada iğrenç bir algı operasyonuna niyetleniyorlar. Öyle bir şey ki CHP'nin 2012 yılında yapmış olduğu, 2013 yılında da kamuoyuyla paylaştığı, bütün siyasi partilere yolladığımız hala daha da referans bir kaynak olarak gösterilen 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nun bir sayfası üzerinden CHP'ye hesap sormaya çalışan, iftira atan hadsizler var. Sosyal medyada bir sayfa ve saldırıda hayatını kaybeden, ölen Dilşah Ercan'ın isminin raporda yazması üzerine diyorlar ki 'CHP bu kişiye gazeteci dedi'. Rapor 2012 yılı, oluşturuluş şeklini hepiniz biliyorsunuz. CHP, adı bilinen tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ediyor ancak basın kartı olan,azetecilik faaliyetinden dolayı içeride olduğu bilinen toplam 71 kişiye de mektup yazılıyor. Toplam 188 gazeteci ismi var bu raporda."

“ÖMÜRLERİ BUGÜN TERÖRİST OLDUĞU ORTAYA ÇIKANLARLA AŞNA FİŞNE GEÇENLERİN BİZE SÖYLEYECEK BİR LAFI YOK”

Raporda adı geçen gazetecileri tek tek sayan Özel, CHP'ye yönelik eleştirilere tepki göstererek şunları kaydetti:

"Peki 2012 yılında Mehmet Baransu'ya ne diyorsunuz? Baş tacı gazeteciydi. Şimdi Silivri Cezaevi'nde. CHP'den 11 yıl önceki raporun hesabını mı soracaksınız? Hadsizliğin lüzumu yok. 11 yıl önceki gazetecinin terörist olacağını bileceksin de onla temas edeceksin; rezalete bak. Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok. Biz gidip de bu adı geçen teröristle konuşmamışız, görüşmemişiz, baş tacı etmemişiz. Sizin gibi rütbe mi taktık biz? Altına Mercedes mi verdik? Siz Mercedes verdiniz. Mehmet Dişli’nin hesabını Hulusi Akar’dan sorma, Zekeriya Öz’ün hesabını Tayyip Erdoğan’dan sorma. CHP’ye Allah’ın cezası bir katilin hesabını sor. Herkes aklını başına alacak" diye konuştu.

CHP'li Özel, 11 yıl önce Dilşah Ercan'ın, kendilerine 'gazeteci' olarak mektup yazdığını hatırlatarak, "Seçim günü mektup yazdıranlar; bize söyleyecek bir tek sözünüz yok" dedi.