CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel'in gündeminde Erdoğan-Esad görüşmesi vardı. Abdülkadir Selvi'nin Hürriyet'teki konuya dair köşe yazısını değerlendiren Özel, yazının servis edildiğini düşündüğünü belirtti.

"KAMUOYUNU HAZIRLIYOR"

Özel'in konuşması şu şekilde:

“Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın MKYK Toplantısı’nda söylediği bazı ifadeler bir köşe yazarının, köşesine taşınmış, oradan okuduk. Recep Tayyip Erdoğan, ‘Keşke Esad Özbekistan'a gelseydi, görüşürdüm yüzüne söylerdim ama o gelmez’ diyor. Şimdi bu cümleyi kullanmış olabilir dinlemenin mümkün olmadığı büyük bir toplantıyken, toplantının en can alıcı cümlesi bugün Hürriyet Gazetesi’nde bir köşede. Bu servis edilmiş demek.

Yoksa köşe yazarının gidip ortam dinlemesi yapması değil, AKP’nin kurumsal olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın bu cümlesini servis etmesi söz konusu. Yani Tayyip Bey hangi hal ve şartta olursa olsun Esad’la görüşmeyi kafasına koymuş ve bunun yolunu yapıyor. Hem Türkiye kamuoyunu hazırlıyor, hem de Esad’a sellektör yapıyor.

"GENEL BAŞKANIMIZ DİLİNDE TÜY BİTENE KADAR SÖYLEDİ"

Bunu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanımız 2012’den beri dilinde tüy bitene kadar söylüyor. Peki o günden bugüne ne oldu? ‘Esad’la görüşmem, Esad’ın elinde kan var artık o benim için Esad değil, Esed. Diktatörler görüş diyenler gitsin kendi görüşsün’ diyenler seçim senesine gelinince bugün başka bir noktaya geldi.

‘Ey Merkel’ deyip, U dönüşü yapıp Merkel’in karşısına geçen Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ey Macron’ deyip, ‘Macron iyi dostumdur’ diyen Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ey Trump’ deyip, Trump’tan destek isteyen Recep Tayyip Erdoğan’ın bu U dönüşünü yapacağı zaten belli zaten kaçınılmaz.”