Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Ankara, Malatya, Hatay, Ordu, Adana, İzmir ve Kütahya’daki 17 taşınmazı satılığa çıkardığı aktarıldı.

İHALEYE YABANCILAR DA KATILABİLECEK

Arazilerden birisinin başkentin değerli noktalarından Ankara Çayyolu’nda 3 bin 234 metrekare büyüklüğünde ve Gordion AVM’nin yakınında, bir diğerinin ise Mamak’ta ve büyüklüğünün 25 bin 845 metrekare olduğu kaydedildi. Bu arazinin ise Nata Vega AVM’ye yakın olduğu belirtildi. Bu arsa için istenen geçici teminat bedelinin de 2 milyon TL olarak belirlendiği ifade edildi.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, İzmir Çeşme 16 Eylül’de denize yakın bir noktada yer alan 7 bin 878 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz ile Reisdere’deki 6 bin 13 metrekarelik taşınmazlar ihale edilecek. Küçük Çiğli’deki 5 bin 81 metrekare ve Aydın Kuşadası Güzelçamlı’daki denize yakın bir noktada, 14 bin 147 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz satılacak yerler arasında bulunuyor. Hatay Dörtyol’da denize cephesi bulunan Yeniyurt bölgesindeki taşınmazlar bir bütün halinde satılacak. 

İhaleler, kapalı zarfla teklif ve görüşmeler yapılarak pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhalelere yabancılar da katılabilecek.