Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Arzu Başer, 30 Ağustos’ta Ankara’da “Artık Yeter” sloganıyla düzenleyecekleri eylemin ana talebinin 2014 yılında son verilen taban maaş uygulamasının tekrar yürürlüğe girmesi olduğunu açıklayarak, “2014 yılında bu uygulamanın kaldırılması ve mevcut ekonomik şartlar nedeniyle kamu ve özel sektör öğretmenlerinin ücretleri arasındaki makas iyice açıldı. Öğretmen arkadaşlar ek işler yaparak hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor” diye konuştu.

Genç Medyacılar Derneği’nin her hafta düzenlediği ‘Başkent Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) oldu. Programda basın mensupları ile bir araya gelen Öğretmen Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Başer, 30 Ağustos’ta Ankara’da düzenleyecekleri eylem ile ilgili bilgi verdi

Eylemin “Artık Yeter” sloganı ile yapılacağını belirten Başer, “30 Ağustos’ta ‘Artık Yeter’ sloganı ile Ankara’da olacağız. Özel sektörde mali ve sosyal hakları sömürülen binlerce arkadaşımız ile sesimizi yükselteceğiz. Yaşadığımız sorunları dile getirip emeğimizin karşılığını alma çağrısında bulunacağız” dedi.

"TABAN MAAŞ UYGULAMASI YENİDEN YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ"

Ankara’da bir araya gelecek binlerce öğretmenin 2014 yılında sonlandırılan taban maaş uygulamasının yeniden yürürlüğe girmesini talep edeceklerini vurgulayan Başer, şunları kaydetti:

“Önceki yıllarda kamu okullarında ile dengi özel okullarda görev yapan arkadaşlarımızın ücretleri taban maaş uygulaması nedeniyle denkti. Ancak 2014 yılında bu uygulamanın kaldırılması ve mevcut ekonomik şartlar nedeniyle kamu ve özel sektör öğretmenlerinin ücretleri arasındaki makas iyice açıldı. Öğretmen arkadaşlar ek işler yaparak hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Bu nedenle taban maaş uygulamasının yeniden yürürlüğü konulmasını ve arkadaşlarımızın bir nebze de olsa nefes almasını istiyoruz.”