Gaming İstanbul 16 Eylül 2022’de kapılarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda açıyor. 18 Eylül’e kadar sürecek etkinlik, oyunun her türüyle ilgilenen amatör ve profesyonel yüzbinlerce kişiyi bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda yüzbinlerce oyuncuya ve oyun sektörü profesyoneline ev sahipliği yapan, 2019 yılında 92.000 ziyaretçiyle dünyanın en büyük sekiz oyun etkinliğinden biri haline gelen ve 33 milyon oyuncunun merakla beklediği oyun, e-spor ve dijital eğlence etkinliği Gaming İstanbul, 16 Eylül’de Prof. Dr. Kadir Toptaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde ilgilileriyle buluşuyor.

Gaming İstanbul 2022’de oyun severleri üç gün boyunca PC / konsol / mobil oyunlar, e-spor turnuvaları, yeni oyunların ilk gösterimleri, ünlü yayıncılar ve takipçi buluşmaları, donanım markalarının en yeni ürünleri, serbest geliştirici alanları ve jam’ler bekliyor.

Gaming İstanbul ziyaretçileri ayrıca etkinlik içindeki alışveriş alanı, FRP etkinlik alanı, cosplay alanı, retro oyun alanı, çocuk parkı ve serbest geliştirici alanına da giriş hakkına sahip olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen ve OGEM ve Medya AŞ. tarafından desteklenen Gaming İstanbul 2022’nin çatısı altında, oyun sektörüne yönelik iş geliştirme etkinliği ve ekosistemi Indieway de yer alacak. Oyun profesyonelleri ve serbest oyun geliştiriciler, Indieway’de Gaming İstanbul çatısı altında buluşacak, üç gün boyunca konferans ve toplantılarda bir araya gelecek, yatırımcı ve iş geliştirme toplantılarına katılacak.

ETKİNLİKTE DEV OYUNLAR,MARKALAR VE EN ÜNLÜ YAYINCILAR YER ALIYOR

Gaming İstanbul’un bu yıl oyun severlere en büyük sürprizi Rise Online. Blockchain tabanlı rol yapma oyunu Rise Online, büyük bir etkinlik alanı ve Gaming İstanbul ziyaretçilerine özel sürprizlerle bu yıl etkinliğin en önemli katılımcılarından biri.

Aorus (Gigabyte), Red Bull, Unity, Aerosoft, Codeo, LG, Stargate, Bahçeşehir Üniversitesi Oyun İnkübasyon Merkezi BUG Lab TEKMER, Ancient Gears, Upgrade Entertainment, Wendigo Games, Gizala, Digigame Startup Studio, Zindhu, FRPNET, Enucuzoyun, Bestgameprice, Yuvamız İstanbul gibi marka ve oyunların yanı sıra Türkiye’nin en popüler jam etkinliği Mağara Jam de Gaming İstanbul’daki yerini alıyor.

Ancient Gears firması tarafından geliştirilen ve oyuncuların karşısına demo versiyonuyla dünyada ilk defa Gaming İstanbul’da çıkacak olan Sümer mitolojisi kökenli macera oyunu Adanath da bu yılın katılımcıları arasında.

2019 yılında 215 internet yayıncısına ev sahipliği yapan Gaming İstanbul, bu yıl da her zaman olduğu gibi ünlü yayıncılara ev sahipliği yapıyor. Gaming İstanbul’un marka yüzleri Pelin ‘‘PqueeN’’ Baynazoğlu, Tuna ‘’Pintipanda’’ Akşen, Can Sungur, Murat ‘’Ejderha’’ Sönmez, Alp ‘‘H1vezZz!’’ Kocaman ilk açıklanan isimler arasında. PqueeN, Pintipanda ve Can Sungur bu yıl takipçilerine özel bir sürpriz yaparak Gaming İstanbul Influencer Sahnesi’nde ziyaretçilerle buluşacaklar.

MOBILE GROWTH SUMMIT İSTANBUL'DA

Gaming İstanbul, açılışını etkinlikten bir gün önce 15 Eylül tarihinde uluslararası oyun profesyonellerine özel Mobile Growth Summit etkinliğiyle yapacak. Oyun sektörü profesyonellerinin mobil oyun sektörüne yönelik konferans, seminer ve iş geliştirme toplantılarında bir araya gelebilmelerine olanak sağlayan Global Growth Summit’e üst düzey 200 yönetici katılacak.

Oyun profesyonellerinin buluşmaları, 16-18 Eylül boyunca Gaming İstanbul alanının içindeki Indieway’de devam edecek. Indieway katılımcılara seminerler, MeetToMatch uygulamasıyla toplantı planlama, randevulaşma, kendi bağlantılarını kurma imkanları tanıyor.

GELİŞTİRİCİLERİ,USTALARA VE ÇIRAKLARA İBB DESTEĞİ

Açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı açıklanan Gaming İstanbul 2022’de oyun ve genç kültürüne yönelik üretim yapan zanaatkarlar için özel bir alan var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda kurulan Gaming İstanbul Geek Culture alanında zanaatkarlar, el yapımı ürünlerini yaklaşık 100.000 ziyaretçi ile buluşturabilecek.

Yoğun talep üzerine büyütülen serbest geliştiricilere özel Indie Alanı sponsorluğunu üstlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin oyun geliştirme kuluçka merkezi OGEM, genç ekipler için farklı alanlarda etkinlikler düzenleyecek.