İSTANBUL (AA) - Oyuncakçılar Derneği (OYDER) Genel Kurulu'nda Raşit Akar, 79'a karşı 89 oyla başkan seçildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, OYDER Seçimli Genel Kurulu gerçekleşti, oyuncak sektörü yeni dönemdeki yönetimini ve hedeflerini belirledi.

Bu çerçevede Raşit Akar ve yeni yönetimi OYDER'de seçimi kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akar, yeni dönemde ses getirecek projelerle oyuncak sektörüne yeni bir hareket kazandırmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir önceki yönetime hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bu iş gönül işi, hizmet yarışı. Yeni dönemde yönetim kurulu olarak tüm tecrübemizle oyuncak sektörüne hem yurt içi hem de yurt dışı piyasada daha fazla bilinirlik kazandırmak istiyoruz. Yeni dönemde oyuncak sektörünü daha da iyi seviyelere taşımak için 'Türkiye Oyuncak Haftası' düzenleyeceğiz. Planladığımız tüm etkinlikleri Ticaret Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile koordineli bir şekilde yürüteceğiz.

Aynı zamanda ihracata yönelik de çalışmalarımız olacak. Yurt dışına ticari heyetler düzenleyeceğiz. Fuarlara katılım sağlayacağız. 2022 yılında sektör olarak 70 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. 2023 hedefimiz ise 90 milyon dolar. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımıza başladık."

- "Yeni dönemde İngiltere ve ABD'yi radarımıza aldık"

Oyuncak sektörü olarak aksam parçaların ithalatındaki vergi oranlarından dolayı sorunlar yaşadıklarını aktaran Akar, bu noktada yapılabilecek düzenlemelerle ihracatta daha iyi noktalara geleceklerini bildirdi.

Akar, "Oyuncak sektöründe katma değerli ihracatı artırmak için de çalışmalar planladık. Sektör olarak ihracattaki en önemli pazarımız Avrupa ülkeleri. Yeni dönemde ise İngiltere ve ABD'yi radarımıza aldık. Bu ülkelere düzenleyeceğimiz ticaret heyetleri ile ihracattaki payımızı artırmak istiyoruz. Sektör olarak birim ihracat değerimiz 4,5 dolar. Nitelikli üretimlerimiz ile bu rakamı üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.