Osmaniye Kapalı Semt Pazarı’nda muz satan Mazlum Ünalan, hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirterek, "Vatandaş şu an taneyle bir tane, iki tane muz istiyor. Temel gıdalarını alamıyorlar ki meyveye, sebzeye sıra gelsin. Alabilen insan 100 kişiden 2 kişi en fazla. Diğerleri sadece bakıyor. Almak istese de 1 tane ya da 2 tane çocuğunun eline vermek için alıyor. Muzu alsa kivi alamaz, kiviyi alsa muzu alamıyor. Muz lüks olmaktan çıkmadı, muz şu an yine lükslüğünü koruyor. En lüks olan şey şu an muz" dedi.

Osmaniye Kapalı Semt Pazarı’nda muz satan Mazlum Ünalan, pazarın boş olduğunu ve muz satışlarının düşük olduğunu belirtti. Ünalan şöyle konuştu:

"18 yıldır ben bu mesleği yapıyorum ve 18 yıldır bu ellerden neler geçti ne muzlar geçti. Muz lüks olmaktan çıkmadı. Bakın şu an pazarı görüyorsunuz bomboş, muzu alan yok. Bundan 2 sene önce, hatta 1 sene önce millet arabasını burada 100 liraya doldurup çıkıyordu, şu an 100 liraya meyve alamaz, iki poşet meyve alamaz. İnsanların alım gücü yok her şey ateş pahası olmuş. Birini alsa onu alamıyor, diğerini alsa onu alamıyor.

"PAZARDA EN LÜKS OLAN ŞEY MUZ"

Vatandaş şu an taneyle bir tane, iki tane muz istiyor. Temel gıdalarını alamıyorlar ki meyveye, sebzeye sıra gelsin. Alabilen insan 100 kişiden 2 kişi en fazla. Diğerleri sadece bakıyor. Almak istese de 1 tane ya da 2 tane çocuğunun eline vermek için alıyor. Başka yok. Muzu alsa kivi alamaz, kiviyi alsa muzu alamıyor. Muz lüks olmaktan çıkmadı, muz şu an yine lükslüğünü koruyor. En lüks olan şey şu an muz."