Sarıdöl, "Köyde babamızın 16 dönüm bir tapulu tarlası var ona buğday ekiyoruz, bana 1,5 ton buğday falan düşüyor. Ekonomik gelir olarak yıllık yani 9-10 bin lira. Sosyal Güvenlik Kurumu’na, 'yüzde 52 raporum vardı' verdim. Bana 'senin daha 2 sene sigorta yatırman gerekir' dediler. Ben bu şekilde nasıl sigorta yatırıp, nasıl geçineceğim" dedi. 

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde tarım işçiliği yapan 49 yaşındaki Halil Sarıdöl, 16 yıl önce geçirdiği trafik kazasında sol el parmaklarını kaybetti. Tedavisinin ardından Sarıdöl, Adana’da eşi ile bakkal işletmeye başladı. Ekonomik kriz nedeniyle bakkal dükkanını kapatmak zorunda kalan aile geçen yıl Kadirli’ye yerleşti. Geçim sıkıntısı devam ettiği için hurda toplamaya başladığını belirten Halil Sarıdöl, bir taraftan da babasına ait akrabalarıyla ortak ektiği tarladan payına düşen 1,5 ton buğdayı satıp geçinmeye başladı. Yaklaşık 1 ay önce ise hurda toplama sırasında bir evin ikinci katından düşen Sarıdöl, bu seferde kolunu ve ayağını kırdı. Emekli olmak istediğini belirten Halil Sarıdöl şunları söyledi:

"16 yıl önce Adana’ya giderken trafik kazası geçirdim, sol elimin parmaklarımı kaybettim ve sol bileğim cansızlaştı. Adana’da hanımın üzerine bakkalımız vardı onu işletiyorduk, onu da şu anda kaldıramadık ikimizin sigortasını da. Hanımın üzerine sigortalı oldum 1 yıl 3 ay. Baktık ekonomik şey kaldırmıyor bakkalı da kapatmak zorunda kaldık, Kadirli’ye taşındık. Kadirli’de de eski toplarken elim cansız olduğu için gücüm yetmedi ikinci kattan aşağı düştüm. Düştükten sonra kolum kırıldı, ayağım kırıldı. Bir ameliyat daha geçireceğim ayağımdan, koluma da platin atıldı, ayağıma da platin atıldı.

"YILLIK EKONOMİK GELİRİM 1,5 TON BUĞDAY PARASI"

Köyde babamızın 16 dönüm bir tapulu tarlası var ona buğday ekiyoruz ortaklık bana 1,5 ton buğday falan düşüyor. Ekonomik gelir olarak yıllık yani 9-10 bin lira. Benim ne yapmam gerekiyor? Bir an önce emekli olsam diye çalıştım geldim Sosyal Güvenlik Kurumu’na, 'yüzde 52 raporum vardı' verdim. Bana 'senin daha 2 sene sigorta yatırman gerekir' dediler. Ben bu şekilde nasıl sigorta yatırıp, nasıl geçineceğim? Eşim hasta zaten bel fıtığı var, safra kesesinden ameliyat oldu, o benden kötü. Piyasa çok yüksek zaten şu anda buğday masrafını kaldırmıyor, mazot olmuş 25 lira, gübre olmuş 500-600 lira. Biz ne yapmalıyız ne yapmamız gerekiyor? Hiçbir şekilde geçim çıkaracak durumumuz kalmadı, eski toplayacak durumum da kalmadı. Ben bir an önce emekliliğimi istiyorum."

"EMEKLİ OLMASINI İSTİYORUM"

Eşi Hacer Sarıdöl ise, "Eşim kaza geçirdi engelli. 1,5 ton buğdayımız geliyor senelik. Eşimin emekli olmasını istiyorum. Tedavi masraflarını karşılayamıyoruz. Eşim engelli, artık yatalak yani şu anda 5-6 ay süre veriyorlar ayağa kalkması için, o zamana kadar eşimin emekli olmasını istiyorum. Buğdaydan aldığımız paralarla idare etmeye çalışıyoruz. Eşim eskicilik yapıyordu damdan düştü, oradan gelirle geçiniyorduk şu anda da engelli oldu" dedi.