Türkiye genelinde hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağmurun yağmaması, Osmaniye’de buğday eken çiftçileri endişelendiriyor. Kadirli ilçesinde tarlasına buğday eken Remzi Kocamanoğlu, “Tarlama ekin ektim, yağmur yağmadı, buğdaylar çıkmadı. Hortumla tarlamı suluyorum. Böyle bir şey görmedim ben. Daha önceleri yağmur yağıyordu, şimdi hiç yağmıyor. Tarlanın yarısı boş kaldı. Böyle olursa, ekin çıkmazsa kıtlık da gelir” dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu ve Yenigün köyünde buğday ekili bazı tarlalar kuraklığın etkisiyle sarardı. Bazı tarlalarda ise az çimlenme olduğu görüldü. Kuraklık nedeniyle kimi çiftçiler, buğday tarlalarına sulama sistemi kurdu.

"BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Buğday ektiği tarlasının çoğu yerinde çimlenme olmadığını ifade eden çiftçi Remzi Kocamanoğlu, "Tarlama ekin ektim, yağmur yağmadı, buğdaylar çıkmadı. Hortumla tarlamı suluyorum. Böyle bir şey görmedim ben. Daha önceleri yağmur yağıyordu, şimdi hiç yağmıyor. Tarlanın yarısı boş kaldı. Böyle olursa, ekin çıkmazsa kıtlık da gelir. Herkesin durumu perişan" dedi.

Çiftçi Ali Samet Kocamanoğlu ise "Yağmur yağmadığı için ekinler sapsarı oldu. Çiftçilerin çoğunluğu, köylülerin çoğunluğu tanker ile tarlasını suluyor. Pas hastalığına tutuldu susuzluktan dolayı" diye konuştu.