Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen Osmaniye'de çadırcılık yapan Mehmet Acun, depremzedelere ücretsiz çadır dikip gönderiyor. Depremde kendi evi de yıkılan Acun, "Depremin ikinci günü iş yerimizi açtık. Osmaniye her ne kadar yarısı etkilense de depremden; Gaziantep, Nurdağı, Kahramanmaraş, Göksun, İslahiye, buralar daha çok etkilendiği için biz bunlara hizmet etmek durumundayız. Elimizdeki çadırları maliyetine yapıp o taraflara yolluyoruz şu an" dedi.

Osmaniyeli çadırcı, Mehmet Acun, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 'lık depremlerden sonra çadır ihtiyacı olan çevre il ve ilçelere ücretsiz çadır dikip göndermeye başladı. Depremde kendi evinin de yıkıldığını ifade eden Acun şunları söyledi:

"Biz de bir depremzedeyiz, evimiz yıkıldı. Biz de dışarıda kalıyoruz şu an. Depremin ikinci günü iş yerimizi açtık. Depremzede arkadaşlara, Osmaniye her ne kadar yarısı etkilense de depremden; Gaziantep, Nurdağı, Kahramanmaraş, Göksun, İslahiye, buralar daha çok etkilendiği için biz bunlara hizmet etmek durumundayız. Elimizdeki çadırları maliyetine yapıp o taraflara yolluyoruz şu an. İş yerimiz de depremden etkilendiği için iki tane makinemiz kırıldı, bir tanesi ile idare etmeye çalışıyoruz. 

"SOKAKTA KALMIŞ AİLELERE ÇADIR VERİYORUZ"

İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. 15-20 aileye, durumu çok kötü, evleri barkları yıkılmış, araçları yok, sokakta kalmış 10-15 kişiye verdik biz şu an. Biz, kendi iş yerimizden öyle verdik, ücretsiz. Adamlar sokakta kalmış, Allah yardım etsin herkese. Allah kimseye de böyle bir acı yaşatmasın. Yine bizim buralar biraz iyi ama Nurdağı, Kahramanmaraş, Gaziantep, İslahiye çok kötü durumda. AFAD'a yardımcı olan arkadaşlarla biz her gün 50 tane, 60 tane, 100 tane Kahramanmaraş tarafına yolladık bu zamana kadar. Bugün dikeceğimiz 65 tane çadır da Hatay bölgesine gidiyor. Zaten şu an yapıyoruz, hazır ediyoruz."