Osmaniye merkeze bağlı Cevdetiye Beldesi'nde yer alan Geçici Barınma Merkezi'nde bir grup mültecinin tellerden atlayarak dışarı çıktı. Ellerinde silahlarla mültecileri kovalayan ve yakladıklarını darbeden insanların görüntüleri sosyal medyaya düşerken, Osmaniye Valiliği 35 kişinin merkezden kaçtığını, 24'ünün yakalandığını açıkladı. Valilik, diğer mültecileri bulmak için çalışmaların devam ettiğini de duyurdu. 

Mültecilerin grup halinde sokakta koştuğu, arkalarından ateş edildiği ve kalabalık grupların mültecileri aradıkları görüntüler yansırken, linç girişimleri kaygı yarattı. Bazı ajanslara da jandarmanın sivillerle birlikte tarlalarda ve ormanlık alanlarda sığınmacıları aradığı görüldü.

VALİLİK: OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Osmaniye Valiliği, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "Osmaniye Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde bulunan bir grup yabancı, bu akşam saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır. Olayın ilk anında 35 yabancı, tellerden atlayarak merkezden firar etmiş olup, İl Jandarma Komutanlığı tarafından civarda yapılan çalışmalar sonucu ilk etapta, kamptan firar eden 24 şahıs yakalanmış, geri kalan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Geçici barınma merkezinde halihazırda herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir."