Osmaniye’de 42 yıldır emlakçılık yapan Menderes Özer, “Fiyatlar aldı başını gitti. Zaten şu an için bir vatandaşın ev alma şansı mümkün değil, hayal oldu artık, alma şansı yok" dedi.

Osmaniye’de yıllardır emlak sektöründe çalışan Menderes Özer, son 1,5 yıl içerisinde birçok vatandaşın mağdur olduğunu belirtti. Özer, "Zaten şu an için bir vatandaşın ev alma şansı mümkün değil, hayal oldu artık, alma şansı yok" dedi. Özer, şunları söyledi:

"Biz 42 yıldan beri bu ticaretin içerisindeyiz, emlak işiyle uğraşıyoruz. 1,5 yıldan beri olan vatandaşlarımızın mağduriyetini, bu zamana kadar görmedim. Cumhurbaşkanımız genelde gerçekten de bir açıklama yapsa da devletin bankaları olmak şartıyla kredilerini çok düşük vaziyette bir 50-100 (bin) civarında bir kredi veriyorlar. Diğer özel bankalarımız ise bankadaki çalışan memurlarını da şu an için çıkartıyorlar çünkü kredi servisinde çalışan memurlar ne yazık ki kredi vermedikleri için bankalarda buradaki çalışan memurları çıkartıyorlar, kredi alamıyoruz. Şu an için vatandaşlarımız çok perişan. Arabalarını satıyorlar veya almış olduğu evler bankaya geçiyor banka kanalıyla satılıyor ve mağdur durumdalar. Ödemelerini yapamıyorlar, yapamadıkları için önden peşinat veya satmış olduğu arabaların parası da boşa gidiyor. Bankada bu konuda ne yazık ki parasını kurtarmak amaçlı el koymuş oluyorlar. Bankada bu konuda icra kanalıyla ihaleye çıkartıyor satıyor, banka parasını kurtarıyor ne yazık ki olan vatandaşlarımıza oluyor. Şu an için kiralık haddinden fazla üst seviyede fiyat çekiyor ev sahipleri. Doğal olarak onlar da haklı çünkü 300 liralık ev şu an için bin 500, 2 bin, 5- 6 bin liraya kadar fiyatlar aldı başını gitti. Zaten şu an için bir vatandaşın ev alma şansı mümkün değil, hayal oldu artık, alma şansı yok."