İYİ Parti Osmangazi ilçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, ilçenin en kıymetli arsasında bulunan ve 9 yıl önce yıkılan kültür merkezinin yerine katıl otopark yapılmak istendiğini söyledi. AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın daha önce verdiği sözü tutmadığını dile getiren Hasanoğlu,  "2012'de depreme dayanıksız diyerek, yenilemek üzere yıktığı Kültür Merkezi'nin arsasına katlı otopark yapıp ‘yandaşa' tahsis etmek isteyen Dündar'ı şiddetle protesto ediyoruz" dedi.

"GEREKÇE YANDAŞ KAYIRMAK"

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre, yıkılan Elmasbahçe Kültür Merkezi arazisinin akraba ve yandaş kayırmacılığı anlamına gelen, ‘Nepotizm saplantısına' kurban edildiğini belirten Hasanoğlu, 'Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Daha önce defaten gündeme taşıdığımız ve 2012 yılında depreme dayanıksız diye yıkılan arsa üzerine değil de, mahalle arasındaki başka bir yere temelinin atıldığını sorguladığımız, Elmasbahçe Kültür Merkezi projesindeki değişikliğin meğerse tek gerekçesi varmış, o da yandaş kayırmak" diye konuştu.

BELEDİYE MECLİSİ'NDE GÜNDEME GELMİŞTİ

İlçe Belediye Meclisi'nin Temmuz meclis oturumunda da İYİ Parti grup sözcüsü Büşra Şahin'in konuyu gündeme taşıdığını belirten Hasanoğlu, Belediye Başkanı Dündar'ın "O arsa cadde üstü ve bizler oraya kültür merkezi yapılmasını uygun bulmadık" diye yanıt verdiğini hatırlattı. Hasanoğlu, o gün katlı otopark konusunda bilgi verilmediğini, ancak yaptıkları araştırmalarla arsaya katlı otopark yapmak için belediyede harıl harıl çalışıldığını öğrnediklerini dile getirdi.