Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyünde yapılmak istenen OSB'ye karşı çıktıkları gerekçesiyle 22 Temmuz’da köy muhtarı İlyas Celep ile heyetinde bulunan Ali Ünal, Selamet Celep, Ahmet Yıldız ve Recep Dönmez’in Taşova Kaymakamı Ahmet Gökçecik tarafından görevden alınmıştı. Köy halkı bu duruma tepki göstermiş, 25 Eylül’de yapılan muhtarlık seçiminde İlyas Celep’in eşi Meryem Celep muhtar olarak seçilmişti.

"OSB'YE KARŞI ÇIKTIM GÖREVDEN ALINDIM"

İlyas Celep, görevden alınmasıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "OSB’ye onay vermediğimiz için, istediği evraklara imza atmadığım için kaymakam bey bizim görevimize son verdi. Bizler Taşova’ya OSB yapılmasına asla karşı değiliz ama köy arazimiz çok küçük OSB yapılırsa tek geçim kaynağımız olan hayvancılık biter neyle geçineceğiz, bu insanlar ne yiyip içecek yaşamınız sona erer bu nedenle buraya OSB yapılmasını istemiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İlyas Celep, bunun üzerine idare mahkemesine dava açmıştı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi 3. Dava Dairesi, Celep’i haklı buldu. Celep, bugün avukatı Mehmet Celep ile Taşova Kaymakamlığı’na giderek göreve iadesi için dilekçe verdi. Avukat Mehmet Celep, şunları söyledi:

"OSB yapımına onay vermediği için muhtarımız İlyas Celep, Taşova Kaymakamlığı tarafından görevden alınmıştı. Hakkında Cumhuriyet savcılığı tarafından soruşturma açılması için izin verilmişti. Bu duruma karşı idare mahkemesine dava açmış ve soruşturma iznini iptal ettirmiştik ve daha sonra da muhtarımızın görevden alınmasıyla ilgili açtığımız davada da mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 14 Kasım 2022 tarihinde karar çıkmış olmasına rağmen muhtarımız o tarihten bugüne kadar görevine iade edilmedi. Bu süreçte yeniden seçim yapıldı. Yeni muhtar görevden alınan muhtarımızın eşi muhtar seçildi. Ortada bir karmaşa var bu karmaşayı yetkililerin çözeceğini düşünüyoruz, bugün Taşova Kaymakamlığı’na geldik ve muhtarımızın göreve iade edilmesi için dilekçemizi vereceğiz. Muhtarımız 5-6 aydır görev yapamadı, bu süreç içerisinde maaşını da alamadı onun da ödenmesi için de dilekçemizde talepte bulunuyoruz. Muhtarımızın ödenmeyen maaşlarını da LÖSEV’e ve Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağız."