Türkiye’nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis Antalya Limanı’na döndü. Söz konusu gelişmeyi ‘olumlu bir ilk adım’ olarak değerlendiren Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Türkiye’yle görüşmek istiyoruz ama provokasyon olmayan bir atmosferde” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de araştırma yapan sismik araştırma gemisi Oruç Reis, araştırma faaliyetlerini tamamlayarak Antalya Limanı’na döndü. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de, diyalog girişimleri açısından Oruç Reis’in limana dönmesini ‘olumlu bir ilk adım’ olarak değerlendirdi.

"TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ, AMA..."

Duvar'ın aktardığı habere göre, Selanik’te gazetecilere konuşan Miçotakis, "Oruç Reis’in dönmesi olumlu bir ilk adım, devamının gelmesini umuyorum. Türkiye’yle görüşmek istiyoruz, ama provokasyon olmayan bir atmosferde" ifadelerini kullandı. Yunanistan Başbakanı, iki ülke arasındaki deniz sırını sorunlarının çözümünde tek yolun diyalog olduğunu söyleyip, ilk adımın ikili ilişkilerin iyileştirmesi yönünde Türkiye tarafından atılacak bir adım olacağını savundu.