Türkiye'de orman yangını dalgası ile mücadelede yedinci güne girdi, yangın söndürme ekipleri ve halk yangını yangınları söndürmek için canba başla çalışmaya devam ediyor. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, ülke genelinde toplam 144 orman yangınının 134'ünün kontrol altına alındığını, 5 ilde devam eden 10 yangın için söndürme çalışmalarınının devam ettiğini duyurdu. Antalya'da 2, Muğla'da 5, Adana, Isparta'da ve Denizli'de birer alanda yangınlar devam ediyor.

İSPANYA'DAN UÇAK VE PİLOTLAR GELDİ

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden talebi üzerine İspanya'dan iki yangın söndürme uçağı, bir nakliye uçağı ve 27 pilot bu sabah Türkiye'ye geldi. Avrupa Birliği'nin rescEU programı kapsamında Türkiye'ye gönderilmesi planlanan üç uçak da gelmiş oldu. 

MİLAS'TA YANGIN YENİDEN BAŞLADI

Muğla Milas'ta Gazeller Mahallesi'nin Bozbayır mevkiinde kızılçam ormanında yangın başladı. Yurttaşların ihbarı üzerine hemen yangın söndürme çalışmalarına başlandı. Yangına 5 arazöz, 2 su tankeri, 2 dozer, 3 itfaiye aracı ve orman işçileri karadan müdahale ediyor. Yurttaşlar da çalışmalara destek veriyor. Aydın'ın Bozdoğan ilçesindeki orman yangını ise kontrol altına alındı. Özellikle Marmaris ve Bodrum'daki yangınlar etkisini sürdürüyor ve yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Yangının kontrol altına alındığı Seydikemer'de ise söndürme çalışmaları yapılıyor.