HAYTAP Başkanı Ahmek Kemal Şenpolat tarafından yapılan "Affetme beni olur mu?" başlıklı açıklamada, "Yaşatmak için elimizden geleni yaptığımız , Akdeniz yangınlarının sembolü haline gelmiş Tosun Ahmet'i maalesef kaybettik." denildi. "Kesin bunu diye nara atanlara inat , hepimize umut olmuştu. Ayağa bile kalkmıştı." diyen Şenpolat, HAYTAP'ın başkanı olarak bu süreci idare edemediği, tedavisi için gerekli özeni göstermekte aciz kaldığı için tüm sorumluluğu üstlendiğini dile getirdi.

"ÇÖZMEYİ BAŞARAMADIM"

Şenpolat, açıklamasında şu satırlara yer verdi: "Doğru veteriner hekimleri seçememekten , fedakar insanların arkasında kibarlıktan duramamaktan , damar yolu bulmayı bile bilemeyen insanlara gereksiz hoşgörü göstermekten , veteriner hekimler arasındaki bilgi ve mesleki etik yarıştırmayı sadece izleyip onları bir araya getirip uzlaştıramadım Ahmet'im. Fakat biliyorumki ,insanların içindeki 'gurur, ego ve benim yerime başka kimse gelmeyecek benim dediğim olacak' da aşırı ısrar ile bebeğimiz geri gelmeyecek. Pet hayvanı gibi, tek bir kesimlik kaderi olan bir yavru dana için bu kadar üzülünür mü de diyebilirsiniz , dışarıdan bunu okuyanlar, yaşamayanlar anlayamayacak sorunu maalesef tüm girişimlerine, acil durum olmasını anlatmama rağmen çözmeyi başaramadım."

"Kahrolası gururlar ,egolar ,mesleki bilgilerin çarpıştırılması , etik körlükler ve suçlamalar arasında gözümüzün içine baka baka yardım isteye isteye kaybettik." diyen Şenpolat, inandığı kişilerin kötü niyetlerinden değil ama bilgisizliklerini kabul etmedikleri ve aralarında güç savaşına girdikleri için Ahmet'i kaybettiklerini söyledi.