Festival komitesinin yaptığı açıklamaya göre, Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin yazar Sevin Okyay ile görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay’a verilmesi kararlaştırıldı.

"ORHAN KEMAL EMEK ÖDÜLÜ OLUNCA DAHA DA GÜZELLEŞİYOR"

Sevin Okyay, Orhan Kemal Emek Ödülü’nün kendisine layık görülmesine dair “Emek ödülü zaten güzel bir ödül. Orhan Kemal emek ödülü olunca daha da güzelleşiyor. Ama 1990 yılında Ankara Film Festivali’nde gönüllü bir ODTÜ öğrencisi olarak tanıdığım ve festival arkadaşlığımız hep devam eden Uluslararası Altın Koza Film Festivali direktörü Prof. Dr. Kadir Beyoğlu’nun yokluğu sevincimin içinde bir kara nokta oldu. Adı hep festivalle birlikte anılacak" açıklamasında bulundu.

ÖDÜLLER FESTİVALİN AÇILIŞ PROGRAMINDA VERİLECEK

Okyay ve Şenkay’a ödülleri 13 Eylül’de festivalin açılış programında verilecek. "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması", "Uluslararası Kısa Film Yarışması", "Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması" ve "Adana Kısa Film Yarışması" olmak üzere 4 kategorinin bulunduğu festivalin "Altın Koza Ödülleri", 18 Eylül’de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festival, 13-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.