HABER: NURETTİN ALDEMİR

Silahlı terör örgütüne üye olma şüphesiyle iki gün önce gözaltına alınan Sinem Çelebi ve Deniz Konak bugün savcılık ifadelerinin ardından, Savcılığın tutuklama talebiyle 3. Sulh Ceza Hâkimliğine gönderildiler. 

Mahkeme hâkimi “Tüm dosya kapsamı incelendiğinde şüphelilerin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyadaki delil durumu itibariyle şüphelilerin atılı suçu gerçekleştirdiklerine dair dosya içerisinde somut bir delilin bulunmadığı, gerçekleştirilen eylemlerin vasıfları itibariyle suç olarak değerlendirilecek ise suç vasıflarının şüpheliler lehine değişme ihtimalinin bulunduğu, şüphelilerin kaçma veya delileri karartma ihtimalinin bulunmadığı” gerekçesiyle Savcılığın tutuklama talebini reddederek Sinem Çelebi ve Deniz Konak’ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Duruşma sonrası şüpheli avukatlarından Şahap Arpacı yaptığı açıklamada şunları söyledi: SGDF MYK üyesi Sinem Çelebi ile Deniz Konak iki günlük TEM göz altısından sonra bugün savcılığa çıkarıldılar. MLKP üyesi olmak ve propagandası yapmak suçlamasıyla savcılık tutuklanmaları için Sulh Ceza Hâkimliğine sevk etti Eskişehir 3. Sulh Ceza Hâkimliği tutuklama talebini reddetti, şüpheliler hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi. Hakimlik, haftada bir gün imza, yurtdışına çıkış yasağı ve içkili mekanlara giriş yasağı yönünde adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

Gizli tanık ifadesine dayandırılan ve gizlilik kararı olan dosyadan tutuklama kararı çıkmaması Sinem Çelebi ile Deniz Konak’ın yakınlarını, dayanışma için Adalet Sarayına gelenleri sevindirirken “içkili mekânlara giriş yasağı” adli kontrol uygulaması gülünç bulundu; neye hizmet edeceği anlaşılamadı.