Yüz yüze eğitimin başlamasının ardından koronavirüs (Covid-19) vakaları ya da temaslı öğrenciler nedeniyle 200'ün üzerinde sınıfta uzaktan eğitime geçilirken, Ordu'da bir fen lisesi iki haftalığına kapatıldı. 

"OKUL FİİLİ OLARAK KAPATILDI"

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Sezgin Yılmaz, Aybastı Fen Lisesi’ne ait pansiyonun, vakalar nedeniyle yaklaşık bir hafta önce kapatıldığını, önceki gün de tüm sınıflarda vakalar tespit edilmesi nedeniyle uzaktan eğitime geçildiğini söyledi. 

“Tüm sınıfların 14 gün uzaktan eğitime geçmesi nedeniyle okul, fiili olarak kapatıldı” diyen Yılmaz, gerekçe olarak da okullardaki yetersiz önlemleri gösterdi. 

Bölgedeki bazı okulların güçlendirme gibi çalışmalar nedeniyle boşaltıldığını, ancak yerine yenilerinin yapılmadığını, Aybastı Fen Lisesi’nin binasında da bu nedenle toplam 4 okulun eğitim yaptığını aktaran Yılmaz “Lise tamamen uzaktan eğitime geçti, ama 3 okul daha orada eğitim görmeye devam ediyor” diye konuştu.

BAKAN ÖZER "OKUL KAPANMADI" DEMİŞTİ

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Bakanı Mahmut Özer, dün katıldığı bir televizyon programında, 71 bin 320 okuldan hiçbirinin vaka nedeniyle kapatılmadığını, ancak kapatılan sınıflar olduğunu söylemişti.