dokuz8/ ÜMİT İŞBAKAN

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ordu Şubesi, Ordu Ceren Özdemir Meydanı'nda İran'daki Mahsa Amini eylemleriyle ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

ADD Ordu Şubesi'nin çağrısıyla gerçekleşen eylemde Ordu´da yaşayan İranlı kadınlar ve erkekler, Altınordu ilçesindeki Ceren Özdemir Meydanı´nda bir araya gelerek ellerinde çeşitli pankartlarla slogan atıp, ülkelerinde yaşanan duruma tepki gösterdi.

ADD Ordu İl Başkanı Hikmet Pala dokuz8haber'e açıklamalarda bulundu.

Pala'nın açıklamaları şu şekilde:

'' 2-3 haftadır İran'da kadın hak ve özgürlükleri üzerinden bir kısıtlama var. Biz İran'la ilgili ne anlatsak bazen boş oluyor.  İran'da bir kadının bisiklete binme hakkı dahi yok. Biz de burda yaşayan İranlı kadınları buluşmamıza çağırarak halkımıza durumu birinci ağızdan dinletmek istedik. Bu şekilde insanlara İran'da yaşanan bütün hak ihlallerini ve özgürlük kısıtlamalarını anlatmaya çalıştık.''

İRAN HALKININ YANINDAYIZ
ADD Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala , İran halkının yanında olduklarını kaydederek, "Din adına hareket ettiklerini iddia ederek İran uygarlığının gelişimini durduran ve İran halkının özgürlüklerini elinden alan mevcut rejimin karşısındayız" diye konuştu.