Haber: KÜBRA AY ULUTAŞ

Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Taşbaşı, Düz, Şarkiye, Bahçelievler, Akyazı ve Durugöl Mahallelerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ‘Kıyı Düzenleme ve Rekreaktif Amaçlı Dolgu’ projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ

Ordu İdare Mahkemesi tarafından verilen kararda şu ifadeler yer aldı: “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumu kararının bilimsel ve teknik açıdan değerlendirme yapılabilmesi için yeterli niteliklere haiz olmadığı, ÇED raporunun bütünlük sergilenmediği, olumlu veya olumsuz etkileri tanımlayabilmek için yeterli veri tabanı oluşturmadığı, kentle çok ilişkisi kurulmadan jeoloji mühendisliği ve şehir planlaması açısından yerinde olmayan ÇED olumlu kararında hukuka uyarlık bulunmadığı kararına varılmıştır.”

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) de verilen kararla ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, duruşmanın 21 Şubat’ta olacağı hatırlatıldı: “Belediye mahkeme devam ederken çalışmaları sürdürerek telafisi mümkün olmayan zararlar vermeye devam ediyor. Mahkeme kararı belediyeye de ulaştı. Civil ve Melet Irmakları kenarlarında çalışmalar ve dolgular devam ediyor. Bu kararla birlikte çalışmalar durmalı, yoksa mahkeme kararına uyulmadığında suç işlemiş olacaklar. Kararın uygulanması için takipçi olacağız."