Ordu’nun Korgan ilçesine bağlı Keşderesi üzerinde yapılmak istenen Balamir HES projesine karşı açılan davada “yürütmeyi durdurma” kararı verildi. 

"ŞİRKETİN ADIM ATMA İHTİMALİ BİLE KALMADI"

MA'ya konuşan ve mahkeme sonucu hakkında bilgi veren Avukat İsmail Topcuoğlu, “Korgan Keşderesi üzerinde yapılması planlanan, Balamir HES projesinin ÇED raporu zamanı dolduğu için, Ordu 2’nci İdare Mahkemesi tarafından telafisi güç zararlar oluşturacağı belirtilerek raporu hakkında 'yürütmenin durdurulması' için dava açtık. Bu kararla birlikte şirketin hukuki olarak bölgede değil çivi çakma, adım atma ihtimali bile kalmadı” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki kadınların gece gündüz derelerine sahip çıkmasının kazanıma önemli katkı sunduğunu dile getiren Topçuoğlu, “Doğanın kıymetini bilen ve bunun için mücadele eden herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

"MÜCADELE KAZANIM GETİRDİ"

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül ise, karara ilişkin şunları söyledi: 

“Balamir HES’in yapılmasını engelleyen halkın deresine sahip çıkma azmi ve kararlılığıydı. Her zaman söylediğimiz gibi halkın mücadelesiyle hukuksal mücadele yan yana yürütülmelidir. Halk gece gündüz kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla deresine sahip çıktı. Çiftlik ve Çamlı halkının verdiği mücadeleden öğreneceklerimiz var. Bu mücadele hukuksal kazanımı da getirdi.”