51 ilde gerçekleştirilen anket çalışmalarına 9 bin 330 kişiyle yüz yüze görüşme yapıldı. Anket 7 bölgede yapılırken sırasıyla en çok katılımcı Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Ege, Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nden oldu.

İTTİFAKLAR ARASI FARK DERİNLEŞİYOR

Ankette Altılı Masa'yı oluşturan partilerin oy oranı toplamı yüzde 51,6 olarak ölçüldü. Cumhur İttifakı'nın oluşturan AKP, MHP ve BBP'nin oy oranı ise 35,8'de kaldı.

AKP YÜZDE 27,1 CHP YÜZDE 24

Türkiye Gündemi Araştırması'nda katılımcılara "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusu soruldu. Seçmenlerin AKP ve CHP tercihleri ise şöyle:

AKP: Yüzde 27,1

CHP: Yüzde 24

İYİ PARTİ'NİN YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Ankette en dikkat çeken parti ise İYİ Parti oldu. İYİ Parti'ye oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 22,1 oldu. ORC, geçtiğimiz ay İYİ Parti'nin oy oranını yüzde 20,6 olarak paylaşmıştı.

MHP SINIRDA

Seçmenlerin HDP ve MHP tercihleri ise şöyle:

HDP: Yüzde 7,6

MHP: Yüzde 7,0

Anket sonuçlarına göre, MHP'nin yeni seçim barajı sınırında olması dikkat çekti. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin oy oranları ise bir önceki aya göre büyük bir değişiklik göstermedi. DEVA Partisi'ne oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 2,2 iken Gelecek Partisi'ne oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 2 oldu.