Almanya Eisenach'taki Opel fabrikasının en erken 2022'nin başına kadar kapalı kalacağı açıklandı. Şirketten bir sözcü dün yaptığı açıklamada Opel'in "devam eden pandemi ve dünya çapındaki yarı iletken sıkıntısı nedeniyle kendisini istisnai bir durumda" bulduğunu söyledi.

"PANDEMİNİN GETİRDİĞİ İŞGÜCÜ KITLIĞI"

Kapanmada gösterilen nedenler arasında tedarik zincirindeki aksaklıkların yarattığı küresel mikroçip kıtlığı ve "pandeminin getirdiği işgücü kıtlığı" gösterildi. Eisenach'taki fabrika önümüzdeki haftadan itibaren Opel'in hibrit araçlarının üretimini durduracak ve gelecek yıl "tedarik zinciri durumunun izin verdiği ölçüde" yeniden başlayacak.

KARAR İŞÇİLERE ÖNCEDEN BİLDİRİLMEDİ

Thüringen eyaletindeki en büyük sanayi tesislerinden biri olan Opel fabrikasının kapatılması konusunda kararın işçilere önceden bildirilmeden ani bir şekilde açıklandığı öğrenildi. Bu yılın başlarında Volkswagen, Wolfsburg'daki ana fabrikasında üretimi azaltacağını açıklamıştı. Danışmanlık firması Alix Partners'ın araştırması, yaklaşık 210 milyar avro kayıpla bu yıl dünya çapında beklenenden 7,7 milyon daha az araç üretileceğini gösteriyor.