CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında iddialarda bulunan Önkibar hakkında CHP'den yapılan açıklamada, "Önkibar, 'Bana bu bilgiyi veren, Kılıçdaroğlu'na yakın bir milletvekilidir. Gerekirse ismini açıklarım' ifadesini kullanmıştır. Sayın Önkibar'dan, bu ifadesi doğrultusunda, söz konusu ismi derhal açıklamasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

SUÇ DUYURUSU

Meral Akşener'e dönük Önkibar'ın iddialarının ardından İYİ Parti'den de açıklama geldi. Önkibar'ın ifadelerini "akıl dışı" olarak niteleyen İYİ Parti, "Sabahattin Önkibar hakkında, kişinin şahsına ait internet sayfasında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile ilgili akıl dışı, mesnetsiz iddialarıyla ilgili 'iftira' suçundan hukuki süreç başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Sabahattin Önkibar, "beşli çete" olarak nitelendirilen yapıda yer alan bir müteahhidin aracı vasıtasıyla Meral Akşener'e bir çanta dolusu dolar gönderdiğini, Akşener'in bu durumu hemen Kılıçdaroğlu'na ilettiğini ve Kılıçdaroğlu'nun derhal bu çantayı iade etmesini söylediğini ve bunun üzerine çantanın, sahibine iade edildiğini iddia etmişti. Önkibar, "Bunları nereden mi biliyorum derseniz, Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden biri söyledi. Gerekirse bana bu bilgileri veren CHP milletvekilinin ismini de açıklarım" demişti.