Oluç, “Parti hakkında bağlayıcı söz söyleyecek kişiler bellidir. Eş Genel Başkanlarıdır, Parti Sözcüsüdür, Grup Başkanvekilleridir ve Kadın Sözcüsüdür. Esas itibaren partiyi bağlayan sözler, laflar, politikalar bu sözcüler tarafından dile getirilir. Parti yöneticilerinin dışında yapılmış olan açıklamalar, konuşmalar parti açısından bağlayıcı değildir kesinlikle” diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, ANKA Haber Ajansı’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“İÇERİDE KONUŞULMUŞ OLAN NE VARSA BUNLARIN HEPSİ DİLE GETİRİLDİ”

Oluç, sosyal medyada dün akşamdan bu yana süregelen, trollerin ağırlıklı olarak dillendirdiği “kapalı kapılar ardında söylenenler” gibi bir iddiayı reddetti. Oluç şöyle konuştu:

“Ben de gördüm kimi paylaşımları. Hiçbir doğruluk payı yok. Çünkü biz sayın Kılıçdaroğlu başkanlığında bir heyetle bizim Eş Genel Başkanlarımızın başkanlığında bir heyet birlikte bir görüşme yaptık. O görüşmede ne konuştuysak, karşılıklı görüşlerimizde ne ilettiysek bunların hepsini bir şekilde hem Sayın Kılıçdaroğlu hem bizim Eş Genel Başkanlarımız basının önünde tekrarladılar. Dolayısıyla içeride konuşulmuş olan ne varsa bunların hepsi dile getirilmiş oldu. Onun dışında dile getirilmemiş olan gizlenen herhangi bir konu yok. Bu yöndeki iddiaların, ifadelerin asılsız olduğunu çok açık ve net bir şekilde söyleyeyim. Çünkü ben de o görüşmedeydim. Zaten bizim tarzımız değil. Biz demokratik, şeffaf siyasetten yanayız. Türkiye’de demokrasinin, adaletin, hukukun yeniden işlenir hale gelmesi, barışın, özgürlüğün gerçekleşmesi için mücadele ediyoruz. Ne konuşulduysa kamuoyunun önünde onlar tekrarlandı. Bu konuda görüşmeye katılan herkes de aynı şeyi söyledi.”

“İKTİDAR BU TÜR LAFLARI YAYARAK TOPLUMDA BAŞKA BİR HAVA YARATMAK İSTİYOR”

Oluç, görüşmenin içeriği üzerine Anka’ya şunları söyledi:

“İktidar bu tür lafları yayarak toplumda başka bir hava yaratmak istiyor. Cumhur İttifakı ve onun sözcüsü olan medya kuruluşları böyle bir hava yayarak bir farklı iş konuşulmuş gibi lanse etmeye çalışıyorlar. Doğru değil bu. Böyle bir gizli konuşulacak bir şey de yok. Evet, biz kayyumlarla ilgili en başından beri kayyumların atanmasına itiraz ediyoruz çünkü halkın iradesini çiğneyen bir adımdır. Biz başından beri sürmekte olan siyasi davaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği karar doğrultusunda siyasi davalar olduğunu, bunların hukukla alakasının olmadığını söylüyoruz. Bunların hepsini dile getirdik. Meclis’te ya da kamuoyu önünde ne söylüyorsak bunları bir kez daha söyledik. Zaten bütün bunların toplanmış olduğu ve bizim de 2021 Eylül ayında yaptığımız deklarasyonda da bunların hepsi yer alıyor. Orada 11 maddelik tutum belgesinde ne yazıyorsa bunların hepsini CHP Heyeti’ne de açıkladık. Sayın Kılıçdaroğlu’na da bir kez daha söyledik. Onlar da kendi üretmiş oldukları Millet İttifakı’nın ortak belgeleri bize aktardılar özet olarak. Çıkınca da bunlar aynen dile getirilmiş oldu.”

“PARTİ YÖNETİCİLERİNİN DIŞINDA YAPILMIŞ OLAN AÇIKLAMALAR, KONUŞMALAR PARTİ AÇISINDAN BAĞLAYICI DEĞİLDİR KESİNLİKLE”

HDP’li Oluç, “Bu tür iddiaları ortaya atıp değerlendirmeden önce partinin yöneticilerine bakmak gerekiyor. Parti hakkında bağlayıcı söz söyleyecek kişiler bellidir. Eş Genel Başkanlarıdır, Parti Sözcüsüdür, Grup Başkanvekilleridir ve Kadın Sözcüsüdür. Esas itibaren partiyi bağlayan sözler, laflar, politikalar bu sözcüler tarafından dile getirilir. Parti yöneticilerinin dışında yapılmış olan açıklamalar, konuşmalar parti açısından bağlayıcı değildir kesinlikle” dedi.