Tepebaşı Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı tarafından Eylül 2023 itibari ile Tepebaşı’nda ikamet eden üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayacak 'Okutan Tepebaşı' projesi, imzalanan protokol ile hayata geçirildi. Tepebaşı Belediyesi’nde düzenlenene imza törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV Eskişehir Şube Başkanı Tuğba Damarsoy ve Saha Koordinasyon Müdürü Ufuk Kaygusuz katıldı.

“ÇOK DEĞERLİ BİR KATKI”

Başkan Ataç, üniversite öğrencilerine katkı sağlayacak bir projenin hayata geçirildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“TEV ile böyle bir proje yaptığımız, aynı çatı altında olduğumuz için çok sevindik. Türkiye’nin sıkıntılı bir döneminde, bu projeyi ilan etmek de anlamlı oldu. Toplumun her kesimi sıkıntı içinde ancak eğitimini almaya çalışan öğrencilerimiz ayrıca zorluk çekiyor. Böyle bir burs desteği imkanı oluşturmak, öğrencilerimizi de rahatlatacak. Tepebaşı halkının desteği ile öğrencilerimize önemli bir destek sağlayacağız. Bursu almak da öğrencilerimiz açısından çok kolay olacak. Tepebaşı bölgesinde ikamet etmesi ve okul kaydının olması yeterli olacak. Belediye olarak öğrenci kardeşlerimiz için önemli çalışmalarımız var, bu da çok değerli bir katkı olacak.” 

“ÇOK DAHA FAZLASINI YAPABİLİRİZ”

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ise şunları söyledi:

“Şartları eşitlemeye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ülkemizde eğitim hayatlarında hala zorlanan binlerce öğrencimiz var. Amacımız daha çok öğrenciye destek olmak. Bu amacımıza ulaşmada Tepebaşı Belediyesi ile yan yana yürümekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tepebaşı Belediyesi iş birliği ve değerli eğitim destekçilerimizin katkılarıyla hayata geçirdiğimiz Okutan Tepebaşı Projesi ile Eskişehir’de oturan ve maddi olanaksızlıklar nedeniyle desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinin yanlarında olacağız. Sayın Belediye Başkanımız Dt. Ahmet Ataç’a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Emeği geçen herkese katkıları için şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Aynı yolda, eğitime destek sunmak için birlikte yürürsek çok daha fazlasını yapabiliriz. Bu kıymetli projenin Eskişehirli gençlerimize faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum.” 

Konuşmaların ardından 'Okutan Tepebaşı' projesini hayata geçiren metin, imza altına alındı.

OKUTAN TEPEBAŞI

Proje ile Tepebaşı’nda ikamet eden ve eğitimine giderek ağırlaşan ekonomik koşullar dolayısıyla devam etmekte güçlük çeken üniversite öğrencilerine destek olunması amaçlanıyor. Gençler için başlatılan eğitime destek hareketi ile gençlerin eğitim koşullarının iyileştirilmesi, aydınlık ve güzel bir gelecek için iş birliği yapılması sağlanacak.

Projeye katkı sağlamak isteyen vatandaşlar, TEV Eskişehir Şubesi (0 222 231 16 06) ile iletişime geçecek ve burs fonu oluşturulacak. Projede bursiyer-bağışçı eşleştirmesi de TEV tarafından yapılacak ve fonda biriken destekler yine TEV tarafından öğrencilere burs desteği olarak ulaştırılacak. Ayrıca proje destekçilerine makbuz ve teşekkür belgesi de takdim edilecek.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından proje ile Eylül 2023’den itibaren Tepebaşı bölgesinde ikamet eden üniversiteli öğrencilere burs desteği sağlanacak.