HABER: UĞUR İSTANBULLU
KAYNAK: DİLAN ŞAHİBAŞ

Kemalpaşa halkı, öğretmenler, öğrenci ve veliler çarşı meydanında basın açıklaması yaparak “Okulumuzu geri istiyoruz” dediler. 

Yıkımının ardından inşaat çalışmalarının başlamaması üzerine ve bu durumdan dolayı öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin mağduriyetinden dolayı okul inşaatının bir an önce başlamasını talep eden Kemalpaşa halkı yaptıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“*Bir türlü yapıl(a)mayan okul ve ikili eğitim çocuklarımızı dezavantajlı konuma getirmiştir. 

*Çocuklarımız karanlıkta okula gidiyor ve karanlıkta evlerine dönüyor. Artık beslenme, dinlenme ve güvenlik kaygıları yaşamak istemiyoruz.

*Merkeze uzak olan okula yürümek veya özel servislere ücret ödemek istemiyoruz.

*Fiziki alt yapı ve donanım eksiklikleri yüzünden onlarca servis komşu ilçelere öğrenci taşıyor ve velilere ek maliyetler yükleniyor.

Kemalpaşa halkı anasınıfı, spor salonu uzun teneffüsleri, geniş bahçesinde çocuklarının mutlu bir şekilde tekrar oyunlar oynayabileceği okulunu istiyoruz.”

Çarşı meydanında basın açıklaması gerçekleştiren Kemalpaşa Halkı, açıklamadan sonra şarkılar söyleyerek, sloganlar atarak yıkımı gerçekleşen Kemalpaşa İlköğretim Okulu alanına yürüdüler.