Limontepe semtindeki Ülkü Ortaokulu’nda kantincilik yapan T.D., 7 ve 8’inci sınıfa giden 5 öğrenciyi fiziksel ve sözlü tacize maruz bıraktı. Zanlının çocuklara küfredip tokat attığı da öne sürüldü. Ailelerin şikâyeti üzerine gözaltına alınan T.D. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Okul önünde toplanan veliler, olayın okul müdürü ve bazı öğretmenler tarafından bilinmesine karşın örtbas edilmeye çalışıldığını söyledi. Okul yönetimi ile görüşmek isteyen veliler içeri alınmayınca gerginlik yaşandı. Tacize maruz bırakılan bir çocuk, yaptığı açıklamada, “Kantinci beni ve birden fazla kişiyi taciz etti. İlk olarak müdüre söyledik. Müdür de olayı örtbas etmeye çalıştı. Taciz edildiğini söyleyen iki arkadaşımızı izolasyon odasına kilitlediler” dedi.

"ORTAYA ÇIKARACAKLARI YERDE TACİZİ ÖRTBAS ETMİŞLER"

Çocuğun velisi Y.M. ise, “13 yaşındaki kızımın psikolojisi bozuldu. Ortaya çıkaracakları yerde tacizi örtbas etmişler. Müdür çocukların yanlış anladığını söylüyor. Kızıma neden daha önce bana söylemediğini sorunca ‘Müdür ve rehber öğretmen aratmadı’ dedi. Okula gittiğimde müdür, kantincinin elinin çocuklara dokunduğunu, çocukların da bunu taciz sandığını söyledi. Hem müdürden hem de bir öğretmenden şikâyetçi oldum” diye konuştu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili sürecin sürdüğünü söyledi.