Okul Tıraşı”, baskı ve disiplinin yoğun olduğu bir yatılı okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan bir çocuğun bürokrasi ve okul idaresinin vurdumduymazlığı ile mücadelesini konu alıyor. Yusuf’un arkadaşı için verdiği mücadele Yatılı Bölge Okulu gerçeğine ışık tutuyor, yönetmen Ferit Karahan’ın kişisel yaşam öyküsünden gözlemler içeriyor. Yönetmen Karahan bu konuda “Filmin tamamen kurmaca oluşu, aynı zamanda korkularımla yüzleşmemi sağladı ve benim için rehabilite edici bir yanı oldu” diyor.

Çekimleri Van Bahçesaray'da yapılan film, polisiye özellikler de taşıyor. Başrollerini Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı, Melih Selçuk ile çocuk oyuncu Samet Yıldız’ın paylaştığı filmde, diğer çocuk oyuncular Bahçesaray ilçesinde bölgenin yerel halkından seçildi.

PEK ÇOK ÖDÜL KAZANDI

“Okul Tıraşı”, 71. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaparak FIPRECI Ödülü’nü kazanmasının ardından pek çok festivalden ödülle döndü. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu ödüllerine layık görülen film, Uluslararası Fecr Film Festivali, Uluslararası Valencia Film Festivali, Avrupa Film Festivali Palić, Atlántida Film Festivali, Kazan Müslüman Filmleri Festivali, Hayfa Uluslararası Film Festivali, Chicago Uluslararası Film Festivali. Duhok Uluslararası Film Festivali ve İsfahan Uluslararası Çocuklar ve Genç Yetişkinler İçin Film Festivali başta olmak üzere bir çok festivalde ödül kazandı.

OKUL TIRAŞI HANGİ SİNEMALARDA İZLENEBİLİR?

seans 2seans 1