CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Edirne’de düzenlediği basın toplantısında; ülkedeki yoksulluk, işsizlik ve hayat pahalılığına değindi. Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin gündeminde yoksulluk, işsizlik ve hayat pahalılığı var, başka da hiçbir şey yok. İnsanlar et alamıyor, süt içemiyor, pazara çıkamıyor. En düşük fiyatlı sebze 20 lira olmuş. Bunun hiçbir hesabını, kitabını bilmiyor mu iktidar? Halen en düşük emekli aylığı bizlerin gayretiyle 5 bin 500 liraya çıkartıldı. 5 bin 500 lirayla buyursunlar kendileri geçinsinler. Bir evin bir odasını dahi yaksanız, en az 700- 800 lira gaz parası... Kömür koysanız daha da pahalı. Hiç elektrik yakmasa sadece televizyon ışığında idare etse akşamları, çamaşırları ayda 1 kere yıkasa 300 lira. Bu insan eğer emekliyse hastaneye gitmesi lazım, ilaç yazdırması lazım. Dolmuşa binecek, minibüse binecek en az 100 lira. Telefonu olmasın mı bu arkadaşın? Çoluğunu çocuğunu torununu aramasın mı? En az bir telefon 150-200 lira görüşme yapması lazım. Su parası en az 100 lira. Bunları topladığınızda, kahvede 2 çay içemeyecek durumda. Peki bunun kirası var mı? Kirası varsa bitti. Çoluğu çocuğu yardımcı olmak zorunda.

"HER TÜRLÜ KOMPLOYU YAPMAYA HAZIR BİR İKTİDAR VAR"

O nedenle biz artık o mu, bu mu diye hiç düşünmüyoruz. Biz bu iktidardan kurtulmak için CHP tüm örgütleriyle, tüm gücüyle Millet İttifakı’nın en önemli bileşeni olarak mücadele edecek ve Türkiye Cumhuriyeti'ni yeniden insanların yüzünün güldüğü bir hale getirecek. Bize şunu söylüyorlar; 'asgari ücret 2 bin 800 lirayken daha iyiydi. Alım gücümüz vardı, emekli maaşımız bin 500 lirayken daha iyiydi bir şeyler alabiliyorduk şimdi alamıyoruz'. Kendimizi yırtıyoruz, inekler kesiliyor diyoruz, süt krizi var, et krizi gelecek diyoruz ama kime anlatıyoruz? Hala ithalat ve rant peşindeler. Yani rantçı bir iktidar, yandaşları beslemekle görevli, kendini addeden bir iktidar, milyonlarca yoksulun, emeklinin, işçinin, işsizin, gençlerin çöktüğünü görmüyor. Gençlerimiz o kadar moralsiz ki, her 10 gençten 7'si Türkiye'yi terk etmek istiyor. Bu dönemde CHP olarak bizim çok büyük bir sorumluluğumuz var. Bu ülkeyi biz kurduk, bu ülkenin kurucu ayarlarında hep üretim vardı, hakça bölüşüm vardı ama şimdi hakça bölüşüm yok. Yandaşlara rant, her türlü yolsuzluk ve genel başkanımızla neredeyse dalga geçmeye her türlü komployu yapmaya hazır bir iktidar var."