CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Macaristan’dan ithal edilen beş bin dananın kesim için Edirne’ye geldiğini söyledi. Gaytancıoğlu; “Süt ineklerinin kesilmesiyle birlikte Türkiye’de et sıkıntısı baş gösterdiği için yeniden ithalata başvurdular. Beş bin hayvanı Macaristan’dan ithal etmeye başladılar. Dokuz buçuk milyar dolar vererek tam altı yılda, hayvan ithal ettik. Sonunda ne oldu, yerli besiciyi öldürdük. Süt hayvanlarını kaybettik. Şimdi de ihtiyacımızı yine başka ülkelerin çiftçilerinden karşılıyoruz. Ülkenin çiftçileri de borçlarına borç katarak maalesef çiftçilikten vazgeçiyorlar” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Ticaret Borsası’na ait mezbahanın önünde; kesilmek için Macaristan’dan ithal edilen beş bin dananın getirilmesi beklenen alanda açıklama yaptı. Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

“Süt ineklerinin kesilmesiyle birlikte Türkiye’de et sıkıntısı baş gösterdiği için yeniden ithalata başvurdular. 5 bin hayvanı Macaristan’dan ithal etmeye başladılar. Edirne’de Ticaret Borsası’nın mezbahasında Et Süt Kurumu kesimleri yapacak. 5 bin hayvanın ilk partileri geldi.

Türkiye’de hayvancılığı desteklemeyen AKP iktidarı maalesef et piyasasında artık iflas etmiştir. Et ve süt piyasasında, hayvancılık piyasasında iflas etmiştir. Dokuz buçuk milyar dolar vererek tam altı yılda, hayvan ithal ettik. Sonunda ne oldu, yerli besiciyi öldürdük. Süt hayvanlarını kaybettik.

Şimdi de ihtiyacımızı yine başka ülkelerin çiftçilerinden karşılıyoruz. Ülkenin çiftçileri de borçlarına borç katarak maalesef çiftçilikten vazgeçiyorlar. Süt hayvanları kesildi. Artık diyecek hiçbir şey yok.

Bu hayvanlar biraz sonra kesime gidecekler. Kesildikten sonra da Tarım Kredi Market’lerde ve Et Süt Kurumu’nun mağazalarında; et, kıyma kuyrukları olmasın diye, piyasaya arz edilecekler ama başka ülkelerin çiftçilerini desteklemekten vazgeçelim. Kendi çiftçi, besicimize destek verelim. Çünkü Türkiye hayvancılığı bitiyor."