CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa Birecik’teki üye katılım töreninde; “Sizin seçimde sandık önünüze geldiğinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne göstereceğiniz kartın rengi değişimin ne kadar büyük olduğunu gösterecek. Sarı kart gösterirsen yarım yamalak bir değişim olacak. Kırmızı kart gösterirsen toptan bir değişim olacak. Bunların bir ortağı var, Devlet Bahçeli. Ben buradan Osmaniye’ye geçeceğim. Onun sevdiği dille söyleyeyim, alayını temizleyeceğiz arkadaşlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yeni üye törenine katıldı. Salıcı, burada CHP’ye yeni üye olan 480 kişi adına yurttaşlara CHP rozeti taktı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, iktidara yürüdüklerini dile getirerek, “Biz 17 yıldan sonra bir milletvekili çıkardık, Allah’ın izniyle sizlerin sayesinde her ilçeyi karış karış dolaşıyoruz. Biz iktidara gidiyoruz, hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız, bir yol yürümek istiyoruz… Hiçbirimizin bir farkı yok, biz hepimiz Urfalıyız. Türkiye genelinde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği, biz hepimiz bir yolda yürüyoruz. Sayın Genel Başkanımız günde 3 saat yatmıyor, Türkiye’yi karış karış geziyor” dedi.

Salıcı, törende yaptığı konuşmada; 3-4 yaşında bir süre Birecik’te yaşadığını ve ilçenin çok ekmeğini yiyip suyunu içtiğini söyledi. Bir yurttaşın “Sizin içtiğiniz su temizdi, şimdi mikrop” diye seslenmesi üzerine Salıcı, gülümseyerek “Farkındayım, oraya geleceğim. Sadece su değil başka mikroplar da var benim gördüğüm” diye karşılık verdi.

“TÜRKİYE’NİN BAŞINA BÜYÜK MİKROP OLMUŞ ÇETELER”

Birecik’in su sorunu olduğunu ancak AKP’nin bu sorunu çözmek yerine rant için iş yaptığını ifade eden Salıcı, şöyle konuştu:

“Normalde maliyeti yüksek olan işleri yapmakta sorun olur. Eğer işin içinde rant yoksa, onların tanıdığı birisi zengin olmayacaksa, o işi yapamaya gerek yok diye düşünüyor iktidar partisi. Bu tür meselelerle çok uğraşmıyor. Ama rant büyükse, mesela beşli çetenin iş yapma kapsamına girecek kadar büyükse, bir anda ihale yapılıyor, hatta çoğu zaman ihale de yapılmıyor doğrudan veriliyor. Parası tıkır tıkır ödeniyor. Birecik’e para yok ama beşli çeteye para var. Bireciklinin içtiği suyun içine mikrop gitsin diye uğraşan yok, arıtma tesisi için uğraşan yok. Ama Türkiye’nin başına büyük mikrop olmuş çetelere para gitsin diye uğraşanlar var.”

Birecik’in altyapı sorunlarına da dikkat çeken Salıcı, “Geldik, Birecik’in içinde şöyle bir tur attık. Ben bir tane temiz araba görmedim, arabaların üstü hepsinin çamur. Yol, sürekli bir engebe. Buraya ne araba dayanır ne ayakkabı dayanır ne insan dayanır” dedi.

“KIRMIZI KART GÖSTERECEKSİNİZ”

Salıcı, “Siz iktidar partisine bütün bu sorunları yaşadıktan sonra seçim günü bir kart göstereceksiniz, o kartın yeşil kart olmadığını biliyorum. Sarı mı göstereceksin, kırmızı mı göstereceksin ona sen karar vereceksin. Eğer kırmızı gösterirsen, 2002’de o adamlar iktidara gelirken nasıl parlamentoda büyük bir değişim oldu, o zamana kadar parlamentoda var olan partiler parlamento dışı kaldılar. Bunları iktidara getirdin, bunu sen yaptın. Bu sefer de milletin iradesiyle bu iktidarı gömmek senin boynunun borcu” diye konuştu.

Salıcı, Urfa’daki uyuşturucu sorununa da dikkat çekerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu bir kaz daha istifaya davet etti. Salıcı, şunları söyledi:

“Daha dün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kocaeli milletvekilinin eşi uyuşturucu meselesinden dolayı yargıyı etkileme suçundan, rüşvete aracı olmak suçundan ceza aldı. Uzağa gitmeye gerek yok. Mevcut milletvekilinin eşi ceza aldı. Hapis yatacak belki. Mesele bu kadar açık.

Bu uyuşturucu sorunu AKP zamanında oluştu. Hani uyuşturucuyla mücadele ediliyordu. Bizim bir İçişleri Bakanımız var, adına Süleyman Soylu diyorlar. Süleyman Soylu bu uyuşturucu meselesini çözmekten sorumlu bakan. Sizce işini yapıyor mu? Süleyman Soylu, Birecik’in uyuşturucu sorunuyla ilgilenmiyor… Uyuşturucu sorunu Birecik, Akçakale’ye kadar geldiyse, bu uyuşturucudan birileri nemalanıyor demektir. Durduk yere gelmez. Bu uyuşturucu meselesi durduk yere bu kadar yaygınlaşamaz. Ciddi bir mücadele yapılıyor olsa, bu uyuşturucu meselesinin bu kadar yaygınlaşması mümkün değil. Urfa merkezde de var. Türkiye’de uyuşturucu sorununuz olmadığı hiçbir yer kalmadı.

“UYUŞTURUCU BARON MAKBUL ADAMA DÖNÜŞTÜ”

Bizim eskiden uyuşturucu işi yapan, bu pisliğe bulaşmış olan bir avuç insan vardı. Onlar Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyorlardı. Biz onlara bazen mafya babası, uyuşturucu baronu diyorduk. Ama o insanlar hiçbir zaman makbul insanlar değildi. Kimsenin önemsediği, siyasetçilerin buluşmak için can attığı insanlar değillerdi. Süleyman Soylu ile beraber ne kadar uyuşturucu baronu varsa makbul adama dönüştü. Süleyman Soylu onları gördü mü, dedektör gibi onları seçiyor. Onu hemen çağırıyor, fotoğrafını çektiriyor. Biz o yüzden ona fotoroman Süleyman diyoruz.”

BAHÇELİ'YE ATIF YAPTI, "ALAYINI" DEDİ

Salıcı, iktidarın değişmesi gerektiğini belirterek, “Sizin seçimde sandık önünüze geldiğinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne göstereceğiniz kartın rengi değişimin ne kadar büyük olduğunu gösterecek. Sarı kart gösterirsen yarım yamalak bir değişim olacak. Kırmızı kart gösterirsen toptan bir değişim olacak. Bunların bir ortağı var, Devlet Bahçeli. Ben buradan Osmaniye’ye geçeceğim. Onun sevdiği dille söyleyeyim, alayını temizleyeceğiz arkadaşlar” dedi.