İktidarın "Öğretmenliği kariyer haline getiriyoruz" ifadeleriyle duyurduğu, öğretmenlerin ise karşı çıktığı 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' teklifi, Meclis'te kabul edildi. 

ÖĞRETMENLER 4 GRUPTA SINIFLANDIRILACAK

Buna göre; Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin mesleki gelişimleri temelinde bir program hazırlayacak. Kariyer sistemine göre öğretmenler 4 grupta sınıflandırılacak. "Aday öğretmenlik", "öğretmenlik", "uzman öğretmenlik" ve "başöğretmenlik" kadroları ile görev ve sorumluluklar netleştirilecek.

10 yıl kıdemi olan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerin, maaşlarında bin lira artış olacak. 10 yıllık uzman öğretmenler, başöğretmen unvanı alabilecek.

Yeni düzenlemeyle birlikte öğretmenlere 3600 ek gösterge düzenlemesi de hayata geçmiş oldu.

ÖĞRETMENLER KARŞI ÇIKIYOR

Öğretmenler, söz konusu teklifin "eğitimcileri bölen, ayrıştıran, çalışma barışını bozan" yapısı nedeniyle geri çekilmesi talebini günlerdir dile getiriyordu.

Teklif ile; eşit işe eşit ücret ilkesinin ihlal edildiğine dikkat çeken eğitim sendikaları, öğretmenler arasında hala var olan sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmen ayrımlarına yenilerinin eklenmek istendiğini ve eğitim sisteminin rekabetçi yapısına öğretmenlerin de dahil edilmesinin amaçlandığını belirtiyor.