Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde stajını tamamlayan öğretmen adayları, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yemin ederek görevlerine başladı. 26 aday öğretmen için Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen yemin töreninde erkek öğretmenler ayrı, kadın öğretmenler de ayrı masalarda yemin etti.

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde stajını tamamlayan öğretmen adayları, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yemin ederek görevlerine başladı. Stajını tamamlayan öğretmen adayları, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yemin ederek görevlerine başladı. 26 aday öğretmen için Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen yemin töreninde harem-selamlık uygulama yapıldı. Erkek öğretmenler ayrı, kadın öğretmenler de ayrı masalarda yemin etti.

KAYMAKAMLIK PAYLAŞTI

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Kaymakamlık, haremlik selamlık yemin töreninin fotoğrafını, 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni çerçevesinde sosyal medya hesabından paylaştı.

"BEN DE SONRADAN FOTOĞRAFLARA BAKINCA FARK ETTİM"

Durum büyük tepki topladı. Yemin töreni için İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, “Ben de sonradan fotoğraflara bakınca fark ettim” dedi. Özdemir, yaşanan olay için şunları söyledi:

"BUNLAR ÖĞRETMEN CAMİASI FARKLI GÖRÜŞTE İNSANLAR DA VAR"

“Burada herhangi bir art niyet, bir kasıt söz konusu değil, olamaz da. Kalabalık arasında isimleri okunan öğretmenler masaya sıra ile geldiler. Bayan öğretmenin biri bir masaya gidince diğer bayanlar da oraya gitmeyi tercih etmiştir, bir erkek öğretmen de başka masaya gidince diğer erkekler de oraya gitmiştir. Bu bir tiyatro değil ki prova yapılıyor, diyelim. Bunlar öğretmen camiası, farklı görüşte insanlar da var.”