Konyaaltı ilçesinde bulunan Hurma Ortaokulu’na bir hafta önce atanan müdür yardımcısı Fatma Yıldız Coşkun, sabah saatlerinde derse girmek için okul bahçesinde toplanan öğrencileri, “Sizin ağzınızı, yüzünüzü dağıtırım” diye tehdit etti. Bu anlar, bir öğrenci velisi tarafından kaydedildi.

‘OKUL TEMİZLİĞİNDEN SİZ SORUMLUSUNUZ’

Öğrencileri okul temizliği konusunda azarlayan Müdür Yardımcısı Coşkun’un, “Sizin ağzınızı yüzünüzü dağıtırım, ben konuşuyorum burada. Sen gönüllüsün galiba toplamaya, toplatayım mı sana? Dinlemediğine göre... Bakın tekrar söylüyorum. İlk ve son kez uyarıyorum. Okul temizliğinden siz sorumlusunuz. Sizin pislettiğiniz yeri ben temizlemek zorunda değilim. İnsana yakışır şekilde, öğrenciye yakışır şekilde davranın” sözleri tepki çekti.

'KABUL EDİLEBİLİR GİBİ DEĞİL'

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Öğretmenin böyle bir yaklaşım göstermesi kabul edilebilir değil. Fakat bu kabul edilemez ifadeler okulların içler acısı halini de açığa çıkarmış oldu. Çünkü gerçekten okullarda temizlik personeli, kapıda güvenlik yok. Eğitim-öğretim başladı, okullarda kalabalık oluştu, veliler de geliyor, ama bunları kontrol edecek bir personel, bir hazırlık yok. Müdür yardımcısı bir şekilde çaresizliğini ortaya koyuyor. Bunu pedagojik kurallar içinde, eğitim kurallarına uygun olarak değil de uygun olmayan bir şekilde ifade ediyor” diye konuştu.