Bahçeşehir Koleji, Yeni Rota Koleji ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri, Odunpazarı Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ni ziyaret etti. Bakımevinde bulunan kedi ve köpeklerle ilgilenen öğrenciler, yurttaşlara ‘Satın alma sahiplen’ çağrısı yaptı. 

Hafta içi her gün 13.00-17.00 saatleri arasında hayvanseverlerin ziyaretine açık olan Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Geçici Hayvan Bakımevi’ne ilgi sürüyor. Geçici Hayvan Bakımevi son olarak, Bahçeşehir Koleji, Yeni Rota Koleji ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencilerini ağırladı. Farklı günlerde düzenlenen ziyaretlerde öğrenciler, bakımevinde bulunan kedi ve köpeklerle ilgilendi, bakımevini gezdi. 

Geçici Hayvan Bakımevi’nde hayvan refahına yönelik altyapıyı beğendiklerini belirten öğrenciler, özellikle de canların üşümemesi için özel olarak hazırlanmış zeminden ısıtmalı bölmelerin ve hizmetlerin etkileyici olduğunu kaydetti. Öğrenciler, can dostlara verdiği hizmetten dolayı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti. Öğrenciler, yurttaşlara da çağrıda bulunarak,  ‘Satın alma sahiplen’ dedi. 

HAYVAN SAHİPLENMEK BİR TIK KADAR KOLAY

Yurttaşların Geçici Hayvan Bakımevi’ni ziyaret ederek canları sahiplenebileceği gibi, Odunpazarı Belediyesi’nin web sitesi ve mobil uygulamasını kullanarak da hayvan sahiplenebileceğini belirten belediye yetkilileri, hayvan sahiplenmenin bir tık kadar kolay olduğunu aktardı. Yetkililer, “Vatandaşlarımız, web sitemiz ve mobil uygulamamızda yer alan güncel sekmesinin altındaki ‘Sen de sahiplen’ bölümü tıklayarak, Geçici Hayvan Bakımevi’nde bulunan hayvanları görebilir. Yine bu bölümde hayvanların sağlık bilgileri ile vatandaşların bu hayvanlara nasıl sahip olacaklarına dair bilgileri de edinebilirler” açıklamasını yaptı.