Haber: Fatoş Erdoğan

Boğaziçi Üniversitesi'nde dün polis tarafından gözaltına alınan öğrencilerin 42'si serbest bırakılırken 3'ü bugün savcılığa çıkarılıyor. Gençlik örgütleri, Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak, "Arkadaşlarımızı alacağız Naci, seni de göndereceğiz" dedi. Savcılığa çıkarılacak olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Uğur Ünal, Simge İngün ve Ayşe Beliz İnce, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" ve "eğitim hakkının engellemek" ile suçlanıyor. Üç öğrencinin Adliye'ye getirilmesi öncesinde Kaldıraç Üniversite, Yeni Demokrat Gençlik, Anarşist Gençlik, Öğrenci Kolektifleri, SGDF' den oluşan gençlik örgütleri ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"DİRENİŞ YAYILARAK DEVAM EDİYOR"

Ekinsu Gündoğan tarafından okunan basın açıklamasında, 10 aydır Boğaziçi Üniversitesi'nde verilen mücadelenin yayılarak devam ettiği vurgulanarak, "Gençliğe yönelik tüm saldırıların karşısında dayanışmayı, direnişi örgütledik. Bunlardan biri de Boğaziçi Direnişi’nin başından beri tüm saldırılara, tacizlere rağmen her gün Kayyumluk önünde kurulan direniş çadırımızdı. Bir çadır kurulmasını dahi kendi iktidarı için tehdit olarak görmeye devam ediyorlar. Dillerinden Gezi Direnişi’ni düşürmeyenler, direniş çadırlarında büyüyen işçi eylemleri korkularını büyütüyor. dün Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan saldırının nedeni gençliğin bir araya geleceği direnişi ve mücadeleyi büyütebilecegi her mekanı hedefine almaktır." denildi.

"ARKADAŞLARIMIZI ALACAĞIZ"

Öğrenciler çadırı kurmaya devam edeceklerini belirterek, dün yaşanan polis saldırısını ve 45 öğrencinin gözaltına alınmasını protesto ettiler. Açıklamada, "Bizim mücadelemiz büyüdükçe onların da korkusu ve saldırısı artıyor. Ancak bu baskılar bizleri bu zamana kadar direnişten vazgeçiremediği gibi bugün de geçiremeyecek. Bugün yine burada Çağlayan Adliyesi önünde üç arkadaşımızı almak için toplandık. Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz" denildi.