Eski Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Sedat Peker'in uyuşturucu ticaretine ilişkin ismini verdiği oğlu Erkam Yıldırım hakkında, "Oğlum Venezuela'yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez aralık ayında ziyaret etti" açıklamasını yaptı.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Binali Yıldırım kendisini aradığını belirterek, "Biraz önce Sayın Binali Yıldırım telefonla aradı ve oğlu ile ilgili Venezuella gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu belirtti. Oğlunun Venezuella'yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez Aralık ayında ziyaret ettiğini söyledi. Heyetten ayrı gayrıresmî olarak geziye katıldığını kendi imkânları ile Covid ile mücadelede kullanılacak malzeme götürdüğünü (başka ülkelere ziyarete gittiğinde de götürüyormuş)  ayrıca çeşitli hayır işlerinde de bulunduğunu belirtti." ifadesini kullandı.

"HAYIR İŞLERİNİ PRENSİP OLARAK SÖYLEMEYİ UYGUN BULMUYORUZ"

Özdemir paylaşımlarında şunları kaydetti: "Venezuela'daki hayır işlerini ise prensip olarak (genelde) söylemeyi uygun görmedikleri için açıklamasında özellikle belirtmediğini  ve diğer açıklamalarla herhangi bir çelişki olmadığını da ekledi.Bir gazeteci olarak bana yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyorum."

NE OLMUŞTU?

Venezuela'nın yeni uyuşturucu güzergâhı olduğunu belirten Peker, eski başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela ziyaretlerine dikkat çekerek, “Bu kokainle ilgili hikayenin gerçeğini anlatayım. Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. 9 Haziran’da yakalandı. Yeni bir güzergah çalışması var. ABD’de sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca Venezuella ile sınırları var. Oranın üzerinden geçirmek çok kolay.” Türkiye’de çok pahalı. Ama esas pahalı olan yer Orta Doğu. Suriye Lazkiye havalimanı. Bu mal yakalandıktan sonra yeni güzergah kurmak için Venezuella’ya kim gitti? Eski Başbakanımız Binali Yıldırım beyin oğlu Erkam Yıldırım. Mal yakalandıktan sonra bu senenin başında Ocak ayında gitti 4 gün kaldı. Şubatta gitti 4 gün kaldı. Caracas Limanı var. Ordan kuru yük gemileri direkt Türkiye’ye gelebiliyor. Konteyner gemşileri DOminik üstünde durma yapıyor. Dominik üstünde de çok yakalanmalar başlayacak. Kokain bu şekilde Türkiye’ye girdikten sonra 30- 35 metrelik yatlarla uzun yolculuk yapabilen 500 ton -1 ton, 2 ton kokainler bu şekilde dağılıyor.  Kıbrıs’ta Halil Falyalı tüm trafik ordan dönüyor. Halil Falyalı Kıbrıs’ın sahibi. Neden bunu Türkiye’ye getirmiyorsunuz? Erkam Yıldırım Halila Falyalı… Kıbrıs’ın cumhurbaşkanı gerçekten iyi adam. Bu organizasyon eskilerden başladı. Hem uyuşturucu hem kumar merkezi. Binali beyin böyle bir organizasyon içinde olduğunu düşünmüyorum. Erkam Yıldırım’la ilgili çektikleri kasetlerle bu işe yönlendirdiler" demişti.

"TEST KİTİ VE MASKE DAĞITMAYA GİTTİ" DEMİŞTİ

Söz konusu iddialara ilişkin olarak Binali Yıldırım yaptığı ilk açıklamada, "İddialar kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir, tümüyle reddediyoruz." açıklamasını yaptı. Yıldırım, oğlunun Covid'le mücadele kapsamında test kiti, maske dağıtmaya gittiğini söylemişti.