İstanbul’un farklı noktalarına Öfkeli Genç Türkler imzasıyla "Hudut Namustur” pankartı asan ve sonrasında gözaltına alınan 6 kişiden biri olan Ahmet Çakmak'tan haber alınamadığını öne sürüldü. Ahmet Çakmak'ın en son Ülkü Ocakları'na gittiği öne sürüldü. Ahmet Çakmak'ın Twitter hesabından "pankartı İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun astırdığını ve pişman olduğunu" söyleyen bir video yayınlandı.  Çakmak, bu videoda şu ifadeleri kullandı: "Bir süre önce ‘Hudus Namustur’ yazılı bir pankart astım. Bana bu pankartı Buğra Kavuncu astırdı. Yanındakiler para ve başka şeyler vadettiler. Olaylar büyüyünce kullanıldığımı fark ettim ve kullanılmaktan pişman olduğum için şimdi bu videoyu çekiyorum." Videodaki davranışları nedeniyle şüpheye düşen Twitter kullanıcıları, kaçırılmış olabileceği şüphesiyle #ahmetnerede etiketiyle bir kampanya başlattı. 

"TEHDİT EDİLİYORDU"

Ahmet Çakmak'ın arkadaşları ve ailesi de kendisinden haber alamadıklarını açıkladı. Avukatı Emir Gürbüz, Medyascope’a yaptığı açıklamada, Ahmet Çakmak'ın en son akşam üzeri Ülkü Ocakları’na gittiğini söyledi. "O zamandan beri kendisinden haber alamıyoruz. Polise haber verdik, polis telefonuna ulaşılabilir olduğu için kayıp olduğu veya alıkonduğu yönündeki iddiaları değerlendirmedi, işleme almadı." diyen Gürbüz, savcılığa dilekçe verdiklerini ve Ahmet Çakmak'ın pankartı astıktan sonra çeşitli anonim hesaplar tarafından tehdit edildiğini aktardı. Çakmak'ın bir yakını ise “Akşam Ülkü Ocakları’na gittiğini biliyoruz, o saatten beri haber alamıyoruz. Alıkonduğunu düşünüyoruz.” dedi.

KAVUNCU: AHMET ÇAKMAK BİR AN ÖNCE BULUNSUN

Ahmet Çakmak'ın dün akşam 21:15’te Twitter hesabından paylaşılan videoda suçlanan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da Twitter hesabından bir açıklama paylaşarak, iddialara yanıt verdi. İddiaların kesinlikle doğru olmadığını savunan Kavuncu, Ahmet Çakmak'ın beyanının baskı altında alındığını söyledi.  Kavuncu, Ahmet Çakmak'ın bir an önce bulunmasını ve kimler tarafından kaçırıldığının ortaya çıkarılmasını istedi.

İstanbul'da Öfkeli Genç Türkler imzasıyla “Hudut Namustur” pankartı açılmış, 6 genç pankartlar nedeniyle 17 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı. Altı gençten biri olan Semir Yapıcı 21 Ağustos’ta Bahçelievler’deki evinden çıktığı esnada sopalı saldırıya uğramıştı.