Odunpazarı Belediyesi’nin Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi ‘Fotoğraf Söyleşileri’nde ‘Fotoğraf ve Propaganda’ konuşuldu. Doç. Dr. Gülbin Özdamar Akarçay’ın konuşmacı olduğu söyleşinin moderatörlüğünü Doç. Dr. Feyyaz Bodur yaptı. Söyleşiye, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, fotoğraf sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan ile çok sayıda fotoğrafsever katıldı.

Fotoğraf ve propaganda arasındaki bağlantıyı anlatan Akarçay, tarihte fotoğrafı ideolojik anlamda başarılı kullanan isimlerden örnekler verdi. Fotoğrafta kullanılan ışık ve başarılı kompozisyonlar ile güçlü lider imajının yansıtılabileceğini dile getiren Akarçay, yine ışık ve kompozisyon ile tam tersi bir imaj da oluşturulabileceğini dile getirdi.

Söyleşinin ardından konuşan Başkan Kurt, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi Fotoğraf Söyleşileri’ne farklı konuk ve konularla devam edeceklerini aktardı. Söyleşilere katılan herkese teşekkür eden Kurt, “Başta Osman Yaşar Tanaçan, Feyyaz Bodur ve Doç. Dr. Gülbin Özdamar Akarçay olmak üzere, emeği geçen herkese, katıldığınız ve bizlerle bir arada olduğunuz için sizlere teşekkür ederim” dedi.