Emek Şiir Ödülü’ne; Ali Ulaş Akalın, ‘Direnenler’ adlı dosya ile değer görüldü. Akalın’a ödülü, Hamamyolu Açık Hava Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle takdim edildi. Törene; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ali Ulaş Akalın, SES Genel Merkez Yöneticisi Tayyar Özcan, SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanları Umut Özge Yılmaz ve Birtürk Özkavak, seçici kurul üyeleri, Akalın’ın ailesi ile Eskişehirliler katıldı.

Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ‘Engelliler Günü’ nedeniyle bir farkındalığın altını çizmek gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN MÜCADELESİNİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

“Türkiye’de hiçbir alanda engellerin olmadığı; demokrasinin ve özgürlüklerin tam anlamıyla hayata geçirildiği günleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Devlet, sosyal bir devlet ise engelli kavramını ortadan kaldırmak zorundadır. Bunun yansımasını biz belediyelerde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu işleri kültürü ve sanatı dışlayarak gerçekleştirme şansımızın olmadığını da biliyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikamız ile birlikte başlattığımız bu ödülü de sürdürmeyi umuyoruz. Birlikte iş üretmeyi, hayal üretmeyi sürdürelim istiyoruz. Pandemi döneminde sağlık emekçilerinin karşılaştıkları zorlukları bildiğimiz için bu ödülü vermeye başladık. İlkini geçen yıl, ikincisini de bu yıl verdik. Sağlık emekçilerinin mücadelesinin yanında olmayı sürdüreceğiz. Onlarla birlikte bu çalışmaları sürdüreceğiz. Onlar pes etmediği sürece Odunpazarı Belediyesi, bu ödülü sürdürecek. Geçen yıl birinci olan arkadaşımız sağlık emekçisiydi, bu yıl da Ali Ulaş Akalın ‘Direnenler’le ödüle değer görüldü. Kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Umarım özgür düşünceyi de hiçbir biçimde engellemeden uygulayabileceğimiz ortamları gerçekleştiririz. Ödüle katılan herkese de teşekkür ediyorum.”

Ödülün sahibi Akalın ise şöyle konuştu:

“BU SEYAHATTEN SONRA ASIL ÖDÜLÜM, AYDINLIĞIN UMUDUDUR”

“Uzunca sayılabilecek bir konuşma hazırlamıştım. Buradaki iki günlük deneyimin beni değiştirdiği gibi buradaki kısa seslenişimin içeriğini de değiştirdi. Uzun yıllar İstanbul’da yaşadım, Türkiye’nin birçok yerinde bulunma şansım oldu. Burada bu özgür ve güzel yaşantının mümkün olduğunu gördüğüm için, bu seyahatten sonra asıl ödülüm, aydınlığın umududur. Dolayısı ile ilk teşekkürüm onu var eden Odunpazarı halkına, başta Başkanımız ve belediye çalışanlarımız ve bunun kolektif fikrini orataya koyan sendikamız ve jürimiz; bu sanat yaşantısını sürdürerek, ahengi bulan güzel Odunpazarı’na çok teşekkür ediyorum.”

Akalın, konuşmasından sonra ödüle değer görülen ‘Direnenler’ dosyasında yer alan şiirlerinden bir kısmını okudu.