Demokratik kitle örgütleri, arıcılık konusunda uzmanlar, meslek odaları, akademisyenlerle iş birliği yapılarak hazırlanan ve Odunpazarı Belediyesi tarafından Akpınar Mahallesi’nde 35 dönümlük bir alan üzerine kurulan Arıköy’de, arıcılık için gerekli olan botanik bilgisinden, temel ve ileri düzey arıcılığa, kovan bilgisinden pazarlama stratejilerine kadar birçok konuda teorik ve pratik eğitim verilecek. 

EĞİTİMLER USTA ÖĞRETİCİLER TARAFINDAN VERİLİYOR

Üç grupta yürütülecek teorik eğitimler toplam 30 saat sürecek. Teorik eğitimler, hafta içi 18.00 ile 21.00 saatleri arasında yapılacak. Teorik eğitimler tamamlandıktan sonra, hava koşullarına bağlı olarak, uygulama eğitimleri 10 saat olarak yapılacak. Eğitimlerin yüzde 20’sinden fazlasına katılmayan kursiyerlere katılımcı belgesi verilmeyecek.

Usta öğreticiler tarafından verilecek eğitimlere katılmak isteyenler, Odunpazarı Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Bürosu’na başvuruda bulunabilecek. Şahsen yapılması gereken başvurular için son tarih, 3 Mart 2023 olarak belirlendi.

Arıköy ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen yurttaşlar, (0222) 234 01 80 ya da 213 30 30-2027 numaralı telefonları arayabilecek.