Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından düzenlenen ‘Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri’ çerçevesinde, en iyi uygulama ve mansiyon ödüllerine layık görüldü.

SODEV ile İsveç merkezli Olof Palme International Center iş birliğiyle organize edilen ve 389 projenin katıldığı ‘Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri’ programında, projeler 13 kategoride değerlendirildi. Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ‘Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz Projesi’ ile ‘Yerel Yönetimlerde Kadın Temsiliyeti ve Yerel Demokrasi’ kategorisinde en iyi uygulama ödülü aldı. Aynı ödül programında, belediyenin Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi de kadının ücretsiz bakım emeğinin azaltılmasına yönelik proje ile en iyi uygulama alanında mansiyona layık görüldü. 

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Birgül Alpat ve müdürlük personeli, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u makamında ziyaret ederek SODEV’den aldıkları ödülü Başkan Kurt’a teslim etti. Kendilerine verdiği destek için Kurt’a teşekkür eden Alpat, Odunpazarı’nda kadınların toplumsal statülerini yükseltmek, kadınları korumak, onların sorunlarının çözülmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Her iki ödül için de misafirlerini tebrik eden Kurt ise şunları söyledi:

“KADINLARA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Kadınların kişisel ve mesleki gelişimleri, meslek edinmeleri için kurslar düzenliyor, gözleri arkada kalmadan çocuklarını bırakarak işe gidebilmeleri ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için kreşler açıyoruz. Biz, Odunpazarı’nda yaşayan kadınların kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilmelerini ve kadınların hayatın her alanında eşit temsil hakkı ile bulunmasını istiyoruz. Bunun için de Odunpazarı’nda kadınlara destek verecek, onların sorunlarına çözüm olacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”

Her iki proje de jüri üyeleri Dr. Ece Öztan ve proje koordinatörü Demet Direk'in derleyeceği ‘Türkiye'deki sosyal demokrat belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği alanında sunmuş oldukları iyi örnekler’ kitabında yer alacak.