Haber: MEHMET YAZICI

Kadınlara yönelik ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle bir anda tartışmaların odağına oturan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, kendisine "itibar suikasti yapıldığını" öne sürdü. Bunun için tüm yasal haklarını kullanacağını belirten Örki, iddialara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt vermeye çalıştı. “Evet, imam hatip lisesi mezunuyum ve bununla da gurur duyuyorum” diyen Örki, ödül vermediği ama tören sonunda kadınlarla tokalaştığı videoyu paylaşarak kendini savundu. Ancak Başkan Örki'nin bu paylaşımı da ziyaretçiler tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. DEGİAD Başkanı Hakan Urhan ise olayın bir organizasyon hatasından kaynaklandığını öne sürerek pazartesi günü bu gündemle yönetimin bir araya geleceğini söyledi.

MİMARLAR ODASI: ETKİNLİKTE YAŞANAN KARMAŞA

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel, sahnede ötekileştirilen mimar kadınları sahiplenmedi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki'nin Ece Gizem Şimşek ve Güncesu Yücel isimli kadın mimarlara ödül vermemesinin nedenini etkinlikte yaşanan karmaşaya bağlayan Mimarlar Odası Başkanı Kabel, törenin sonunda Başkan Örki'nin kadın mimarlarla da tokalaştığını, plaketi ise görevli hosteslerin kadınlara önceden vermesi nedeniyle karışıklık yaşandığını, olayın tamamen bir organizasyon hatası olduğunu söyledi.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ GELDİ

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık ise konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Başkan Örki için “Dilerim ki, Cumhuriyet kadınlarıyla bir derdi yoktur” diyen Akışık, düzenlenen etkinlikte ödül kazanan proje sahibi kadın mimarlara ödüllerini takdim etmeyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin bu davranışını eleştirdi. İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’den tatmin edici bir açıklama beklediklerini belirtti.

ÖRKİ'YE GEÇMİŞİNİ HATIRLATTI

İYİ Parti'nin ruhunda bir kadının imzası olduğunu hatırlatan ve Denizli’de de bu yapıya uygun olarak İYİ Parti İl Başkanlığının bir kadına teslim edildiğine dikkat çeken Başkan Akışık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Örki’ye durumu açıklaması için bir fırsat vermek istiyorum. Dilerim ki, Cumhuriyet Kadınları ile Cumhuriyetimizin değerleri ile toplumda kadının statüsü ile ilgili bir sorunu yoktur. Geçmişte Milli Bayramlarda söylenen şarkılara tepkisinin, cansiperane savunduğu kişilerin fikirlerinin devamı niteliğinde bir tavır değildir. Sayın Belediye Başkanından bu konuda kamuoyunu tatmin edici bir açıklama bekliyoruz."