ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu tarafından düzenlenen "ODTÜ 16. Klasik Gitar Festivali", ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda müzikseverlerle buluştu.

Gitarist Stephanie Jones, Kağan Korad ve Cem Çeliksırt'ın konukları arasında yer aldığı festival, ilk gününde yerli ve yabancı müzisyenlerin ustalık sınıfı etkinlikleriyle başladı.

Klasik gitarın ve klasik gitar müziğinin Türkiye'de tanıtılmasını sağlamayı amaçlayan festival, bu yıl depremzedeler yararına gerçekleştiriliyor.

Etkinlik programında genç gitaristlerin usta gitaristlerle buluşup deneyimlerini paylaştığı ustalık sınıflarının yanı sıra Türkiye'de gitar müziği adına yapılan özgün çalışmalara dair dinletiler ve uzman gitaristlerin konser performansları yer alıyor.

Festivalde Mersin Konservatuvarı öğrencileri, Mehmet Özkanoğlu, Çiğdem Sığırcı ve Antik Tınılar topluluğu da konser verecek.

Program içeriğinde seminerler, profesyonel gitaristlerin amatör gitaristlerle buluşarak deneyimlerini ve bilgilerini aktardığı ustalık sınıfları ve önemli gitaristlerin sahne aldığı 8 konser katılımcıların beğenisine sunulacak.

Etkinlik, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Avustralya Büyükelçiliği ve Başkent Müzik Evi katkılarıyla düzenleniyor.

Klasik gitara ve müziğe gönül vermiş genç öğrencilerden oluşan ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu tarafından düzenlenen festival, 5 Mayıs'ta sona erecek.