Ödemiş Belediyesi, merkezde olduğu gibi kırsal mahallelerde de vatandaşların da yanında olmaya devam ediyor. 'Önce Sağlık' sloganıyla yola çıkan Belediye, Gölcük Mahallesi sakinlerine yönelik sağlık taraması, kadına yönelik şiddet ve uyuşturucuyla mücadele konusunda bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Konuya ilişkin Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, şunları aktardı:

“Ödemiş Belediyesi ailesi olarak temel belediyecilik hizmetlerimizin yanında ‘Önce sağlık’ dediğimiz çalışmalarımızla, özellikle uyuşturucu ve şiddet konusunda hepimizin canını yakan olaylara karşı farkındalığı artırıcı bilgilendirmelerimizle ve çocuklarımızı daha çok sporla buluşturacak etkinliklerimizle yeni bir dönem başlatıyoruz. Köy okullarımızdan başlayacak şekilde her hafta birkaç mahallemizde birden düzenleyeceğimiz etkinliklerimizde her yaştan hemşerimize hitap edeceğiz. Bu konuda kurumlarımızla iş birliği içinde olup mahalle muhtarlarımızla yol arkadaşlığı yapacağız. İlk etapta eski beldelerimizden startını verdiğimiz etkinlik dizisi ile şehrimizin dört bir yanında hayata dokunan çalışmalarımızın temposu daha da yükselecek. Başından beri söylediğimiz gibi biz büyük bir aileyiz. Tüm hemşerilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz.”

Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Gezici Sağlık Ünitesinde Gölcük sakinlerinin şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına 'Bağımlı olma özgür ol' sloganıyla düzenlediği kampanya ile destek veren Ödemiş Belediyesi, konuyla ilgili farkındalığın yükselmesi için broşür dağıtımı ve bilgilendirme çalışmalarını Gölcük (Zeytinlik) Mahallesi’nde kahvehanelerde sürdürdü. 

AİLENİN KORUNMASI VE KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME 

Ödemiş Belediyesi’nin farklı birimlerinde görevli sosyolog ve psikologların da eşlik ettiği etkinlikler kapsamında Gölcüklü kadınlara yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddetle mücadele yolları, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili bilgilendirme gerçekleştirildi. 

Ödemiş Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce Zeytinlik Sabahattin Şenocak İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde karma spor şenlikleri düzenlendi. Çocuklar için okçuluk ve dart müsabakaları yapıldı.

Ödemiş Belediyesi tarafından periyodik olarak sürdürülecek etkinlikler dizisinin ikinci durağı, 23 Aralık Cuma günü tarihi Birgi Mahallesi olacak.