Vegazete'de yer alan habere göre, Parti Genel Merkezine başvurusunu yapan Onultmak, aday adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tarihinin yeniden yazıldığı bu süreçte görev almanın ve bu günlere tanıklık yapmanın onurunu yaşadığını belirterek şunları söyledi “Aday adayı olmam; ülkemizin aydınlık geleceğine, yıllardır ekonomik, sosyal, politik olarak yorulmuş olan halkımıza, tarlada çiftçimize, fabrikada işçimize, kadınlarımıza, gençlerimize karşı olan sorumluluğumun bir sonucudur.

KADIN HAKLARINI ÖNCELİKLERİ ARASINDA TUTACAK
Ülkemizin daha demokratik, eşitlikçi ve herkesin fikirlerini özgürce ifade edebildiği bir geleceğe doğru ilerlemesine katkıda bulunma görevini yerine getirirken önceliklerimden biri her zaman kadınlar olacak. Kadınların toplumsal yaşamın her alanında daha aktif ve etkin bir rol üstlenmesi için, haklarının korunması için ve kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi için yaptığım mücadeleyi mecliste de göstereceğim. Kadına şiddetin son bulması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların siyasi yaşamın içinde daha aktif yer alması için çalışacağım.

“GELECEK’TE HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”
Atatürk ilke ve değerlerine bağlılığımdan asla taviz vermeden, O’nun ideallerine her zaman bağlı kalacağım. Ülkemizin çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir devlet olarak yükselmesi için elimden geleni yapacağım. Çıkmış olduğum bu yolda halkımızın desteği ve güveni benim için büyük önem taşımaktadır. Bu güveni hiçbir zaman boşa çıkarmadan halkımızın mutluluğu için çalışacağım. “Gelecek’te her şey çok güzel olacak.”